[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mint egy hipermodern Noé bárkája, ahol minden életformát DNS-kódban őriztek meg. A „Liszanban DNS” szókapcsolat egy második alkalommal is megjelenik, és ugyanott a „Mazra” szó is.
Héberül a „Mazra” szó azt is jelenti, hogy „magjára lelt”, ami újabb tökéletes leírása annak, amit Crick és a Biblia kódja is állít az életnek bolygónkra kerülésekor.
Ugyanezen a helyen jelenik meg a Teremtés könyvének az a verse, amelyik a „DNS-t járműben hozták” szókapcsolattal együtt jelenik meg, és Isten ígérete Ábrahámnak: „megsokasítom a te magodat, mint az ég csillagait”.
Ugyancsak felbukkan a kódban az „élet kódja”, és ezúttal is a „Mazra” és a „magjára lelt” szavakkal.

A „DNS-spirál” kifejezés a „Mazra” és „Liszan, tengernyelv” szavakkal lett együtt kódolva.
A kód ezzel ismételten azt állítja, hogy a genetikai kód is egy „obeliszken” található. A „DNS-kód”-ot az „obeliszken” szó keresztezi.
Az „emberi DNS” is feltűnik az „obeliszk”-kel, a rejtett szövegben pedig ez áll: „másolat egy oszlopon”.
Az „ember teremtése” kétszer lett kódolva, egyszer a „Liszan”, egyszer pedig a „Mazra” névvel egyazon helyen. „A megfejtés ez” – jelenik meg a Biblia elsődleges szövegében, a „Liszan”-nal átfedésben, ahol a helyszín az „ember teremtésé”-vel lett együtt kódolva.
„Örökségül adtam neked, én vagyok az Isten”, áll az elsődleges szövegben, mely az „ember teremtésé”-t keresztezi, ott, ahol a „Mazra” névvel áll együtt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez félreérthetetlenül a genetikai kóddal hozza összefüggésbe a Biblia kódját, és mindkettőt ugyanazzal a hellyel, és azt sugallja, hogy a „Kód Ura” nem csupán a Kódoló, hanem egyszersmind a Teremtőnk is.
A „Liszanban DNS” szavak ugyancsak megtalálhatók a Bibliába kódoltan. Hébeürl a „Liszan” azt is jelenti, hogy „nyelv”, tehát ugyanez a következőképp is lefordítható: „a DNS nyelvén”. Ezt pedig a „mindenből érkezett másolatot” keresztezi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A DNS egy négy betűvel íródott nyelv.
„A DNS-szál információ, vegyületek kódjával írt üzenet, minden egyes betű egy-egy vegyület – magyarázza Matt Ridley a Génjeink című könyvében, amelyben az ember nemrégiben dekódolt tervrajzának történetéről számol be.
„Már-már túl szép ahhoz, hogy igaz legyen – jegyzi meg Ridley -, de a kódról kiderült, hogy úgy íródott, hogy mi is megértsük. Akárcsak az írott angol nyelv, a genetikai kód is lineáris, egyenes vonal mentén írt nyelv.”
Ez a leírás ugyanazt a megdöbbentő felfedezést ismételte meg, mint amit Dr. Rips is észrevett a Biblia kódjával kapcsolatban. Nekünk szánták, olyan nyelven írták, amelyet képesek vagyunk megérteni – ahogy maga a kód megfogalmazta a „kódkulcs” megjelenési helyén „a kezünkben, megfejteni”.
A DNS kódja, akárcsak a Biblia kódja, „létezik az ember nyelvében”.
Lehetséges-e, hogy a „kódkulcs” megtalálása valamilyen univerzális kódhoz is elvezet majd, az élet kódjához, a mindenség teremtésének kódjához?
Felfedeztem, hogy abban az eredeti kódtáblázatban, amelyik a kulcs keresésére ösztönzött, ahol az „obeliszkek szája” a „kódkulcs”-ot keresztezte, egy másik rendkívüli kijelentés is áll.
Ugyanezen a helyen szerepelt kódoltan a „családfa Liszanban” összetétel, ami úgy is fordítható, hogy 2felkutatja az elődök eredetét Liszanban”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Rips nagyon izgatott lett. Néhány pillanatra eltűnt a dolgozószobájában, és egy fóliára nyomtatott kódtáblázattal tért vissza. Ugyanott jelent meg kódoltan az „Isten ítélete” és az „Isten irgalma” kifejezés. Azzal Rips fogta a fóliát, és henger alakúra hajtotta.
És egymásba fonódott az „ítélete” és az „irgalma” szó sávja.
- Mindvégig egy háromdimenziós hengert néztünk – magyarázta Rips. – Csak azért hajtjuk szét, hogy a számítógép kétdimenziós képernyőjén megjelenítsük a kódtáblázatot, mint amikor egy rétképet kiterítünk, és nem a földgömbön nézzük meg. De lám, ez történik, ha ismét hengerré hajtjuk.
Az „Isten irgalma” világosan az „Isten ítélete” köré fonódott: a Mindenható két arca pontosan ugyanolyan alakzatot formázott, mint a DNS két fonala.
- A kettős spirál – állapította meg Rips. – Logikus lenne, ha mindkét kódnak, az élet kódjának és a Tóra kódjának is ugyanolyan lenne a struktúrája. És az az igazság, hogy egyik sem itt a Földön keletkezett.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ezen felbátorodva további megtalált kódolt szavakkal is előálltam. A „génkódolás” szó egy helyen jelent meg a „génjét örökölni fogod” szókapcsolattal. Ugyanott pedig Rips talált rá az „embert előre viszi” szavakra.
A „DNS-spirál” is megjelenik a kódban, és ezt keresztezi a rejtett szövegben az „Ádámban a modell, a sablon”. Ugyanabban a táblázatban jelenik meg a „kódból” szó.
- Kiváló példája a kódolt üzenet világos és egyszerű kijelentésének – mondta Rips -, és a ’DNS-spirál’ összetett megjelenésének valószínűsége egy a háromszázhoz.
Megkérdeztem Ripstől, lehetségesnek tartja-e, hogy mind a Biblia kódjának, mind a DNS kódjának ugyanaz a kettős spirál szerkezete legyen – hogy mindkettőt két egymás köré tekeredő spirál alkossa –, vagyis hogy talán csak egyetlen univerzális kód létezik.
Végül megmutattam neki, hogy a két kód – a „DNS-kód” és a „Biblia kódja” – a legkisebb valószínűsége ellenére együtt jelenik meg, és mindkettő a Bibliának ugyanazon részében szerepel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Crick szerint tehát a DNS-ünket szándékosan hozták ide egy „űrhajóban”, és „a Föld minden életformája egyetlen földön kívüli organizmusból származó klónt reprezentál”. Ezt világosan kijelenti 1973-ban, az elmélete első publikálásakor.
Megkérdeztem tőle, hisz-e még az „irányított pánspermia elméleté”-ben?
- Nagyon keveset tudunk az élet eredetéről – mondta Crick -, de minden újabb tudományos felfedezés alátámasztja az elméletem első megjelenése óta. Ma már biztosan tudjuk, hogy más csillagoknak is vannak bolygóik. Akkor meg persze hogy lehetséges, hogy már a Föld kialakulása előtt létezett valahol a galaxisban egy fejlett technikai civilizáció.
Crick ebben a kérdésben végtelenül magabiztosan nyilatkozott.
- A DNS-t járműben hozták ide – ismételte meg. – Földön kívüliek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

- A DNS-molekula – magyarázta Crick – sokkal összetettebb annál, mintsem spontán módon fejlődjék ki a Földön bolygónk 4 milliárd évvel ezelőtti kialakulása és az élet első jeleinek 3,8 milliárd évvel ezelőttre tehető megjelenése között eltelt rövid idő alatt. Nagyon valószínűtlen viszont, hogy élő szervezetek egy másik csillagról spóra formájában, vagy akár egy meteoritba ágyazódva eljuthattak a Földre.
Crick szerint tehát egyetlenegy lehetőség maradt:
- Egy fejlettebb civilizáció valamilyen másik bolygóról valamilyen primitív életformát telepített a Földre, mégpedig tudatosan.
Hihetetlen! Crick csaknem szó szerint megismételte a Biblia-kód közlését a „DNS-t járműben hozták”!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

- Lehetséges – kérdeztem Cricktől, amikor sikerült elérnem a San Diegó-i Salk Institute-ban -, hogy egy másik bolygóról került ide a DNS-ünk?
- Huszonöt évvel ezelőtt írtam azt a tanulmányt – mondta Crick. – Irányított pánspermia elméletnek neveztem.
- Gondolja, hogy egy meteorral vagy üstökössel érkezett? Tudakoltam.
- Nem. Egy ilyen véletlenszerű űrutazás során minden élőlény elpusztult volna.
- Azt állítja tehát, hogy a DNS-ünket valamilyen járművön hozták ide?
- Ez az egyetlen lehetőség – szögezte le Crick.
Ezzel megerősítette mindazt, amit a Biblia kódja a földi élet eredetéről állít. Én azonban nem tettem említést a Biblia kódjáról. Crick közismerten nem vallásos. Inkább megkértem, magyarázza el a DNS eredetéről szóló elméletét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Felhívtam a kérdés világszerte ismert szakértőjét, Francis Cricket, a Nobel-díjas biológust, a kettős spirál, a DNS szerkezetének egyik felfedezőjét. Ez minden idők egyik legnagyobb tudományos felfedezése. Mint azt maga Crcik kijelentette az első felismerés pillanatában: „Felfedeztük az élet titkák!”

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

„A te magod” a „DNS-t járműben hozták” szavakat keresztezi. „Egy járműben, a te magod, a Földnek minden népe” ismét megjelenik a Biblia rejtett szövegében, ahol Isten azt mondja: „megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei”.
Amikor megtaláltam ezt a Bibliába kódoltan, nem hittem a szememnek. Olyan volt, mint valami sci-fi. A DNS-t, az élet molekuláját, űrhajóban hozták a Földre.
Azon tűnődtem, akad-e jelentékeny tudós, aki egyáltalán elgondolkodna-e egy ilyen fantasztikus ötleten.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Bolygónkon egy kódból ered minden élet. Egyetlen DNS-molekulába volt bevésve. Ennek a kódnak az eredetéről azonban mit sem tudunk.
Könnyen lehet, hogy a Biblia-kód kulcsának keresése közben rábukkantam az élet kódjának kulcsára is.
A genetikai kód titkára a Teremtés könyvében derül fény, ahol Isten így szól Ábrahámhoz: „megáldván megáldalak tégedet, és bőségesen megsokasítom a te magodat, mint az ég csillagait, és mint a fövenyt, mely a tenger partján van (…) megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei.”
Ezekben a híres szavakban elrejtve olvasható teremtésünk igaz története. A Biblia kódja szerint a „DNS-t járműben hozták”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Dr. Rips az új felfedezésemnek is nagyon örült.
- Semmi kétség, gyönyörű! – mondta. – Azt jelenti, hogy a biblia kódja a mi nyelvünkön íródott, ilyenformán érthető számunkra, nem kell hozzá emberfölötti tudás vagy képesség.
Annak valószínűsége, hogy a „Biblia kódja” szókapcsolat ugyanott jelenjen meg, ahol a kis kihagyásos „létezik Liszanban / létezik az ember nyelvében” szókapcsolat, a szó szoros értelmében kiszámíthatatlanul kicsi.
És most talán ez a legfontosabb: döntő bizonyítékot találni a kód létezésére, hogy tökéletesen megértsük a benne foglalt intelmeket, és azok szerint járjunk el.
Talán ez az a pillanat, amikor elő kell ásni az ősi kulcsot, ami „létezik Liszanban”, nemkülönben „létezik az ember nyelvében”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Camp David-i csúcstalálkozó nyitónapján megtaláltam a döntő bizonyítékot arra, hogy a legjobb helyen láttam hozzá a „kódkulcs” kereséséhez.
„Létezik Liszanban” – jelent meg a „Biblia kódjá”-val párhuzamosan.
És ez többet jelentett annak bizonyítékánál, hogy a megfelelő helyen kutakodtam. Héberül a „Liszan”-félsziget neve azt is jelenti, hogy „nyelv”. A „Biblia kódjá”-val megjelenő teljes kódmátrix tehát így is olvasható: „létezik az ember nyelvében”.
„Létezik az ember nyelvében” – azaz a Biblia kódja számunkra készült, azért, hogy megfejtsük.
Felhívtam Eli Ripset; mindaz, amire rábukkantam, a számítógépes programozója, Dr. Alex Rotenberg felfedezésének köszönhető.
A „Biblia kódja” szavak nagyon kis kihagyással kódolódtak, sokkal kisebbel, mint amennyit a valószínűség véletlenszerűen lehetővé tenne. Rips számára ez újabb jelentős matematikai bizonyítéknak számított.
- Nagyon jó, egyszerű bizonyíték – állapította meg Rips -, mert ugyanaz a hosszú kifejezés, a „Biblia kódja” kétszer is előfordul, kis kihagyásokkal. Ehhez hasonló egyetlen másik könyvben sem jelenhet így meg, csakis a Bibliában.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Megmutattam, hogy a „béké”-t pontosan a „végső idők” fölé kódolták; ugyanakkor a „béke” szóval a „terror” fonódik össze.
A legjobb, amiben bízhatunk,. Hogy miként alakul a béke és a terrorizmus harca. Ha Clinton csodát is tesz, és békét kötnek a felek, azzal nem oszlik el a veszély, éppen hogy a tetőfokára hág. A veszélyre intő, döntő kijelentés egyértelműen a jelenlegi pillanatra vonatkozik, matematikailag ugyanis lehetetlen, hogy „Arafat”, „Barak” és a „végső idők” teljesen véletlenszerűen kerüljön egyazon helyre.
Lélegzetvételnyi szünet után hozzátettem:
- A Biblia szerint a „végső idők”-et éljük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Dániel könyvében ez áll: „mert nyomorúságos idő lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mind ez ideig.”

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A „Camp David” név kódolását az elsődleges szövegben „menedékváros” keresztezi, és ugyanezen helyen jelenik meg a „béke” szó is.
Camp David az amerikai elnökök menedéke, az Egyiptom és Izrael közötti történelmi jelentőségű békekötés színhelye, most ide hívja találkozóra Clinton a két háborús felet, Barakot és Arafatot. Nagyon is helyénvaló, hogy a „Camp David” nevet éppen oda kódolták, ahol a Biblia szövege lehetővé teszi a gyilkosoknak, hogy „bűnbánatot, feloldozást” nyerjenek.
A Camp David-i találkozó azonban nem járt sikerrel. Clinton is, Barka is úgy gondolták, hogy olyan ajánlatot tesznek Arafatnak, amelyet az nem utasíthat vissza. Majdnem mindenki azt hitte, hogy napok, legfeljebb hetek elteltével Arafat beleegyezik, hogy a palesztin állam megkapja Ciszjordánia és a Gázai övezet 90%-át, hogy minden bizonnyal elfogadja Kelet-Jeruzsálem nagy részét és az Óváros felét. Arafat azonban válaszra sem méltatta az ajánlatot. A világ nem értette, miért. Csak kevesen értették meg a vallás hatalmát.
A béketárgyalásokat a vallás ítélte kudarcra. A Biblia kódja ezt is megjósolta. A megjövendölt összecsapás helyszíne: a „Templom-hegy”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Most azonban felfedeztem, hogy az Ön nevét a Bibliában egy másik állítás is keresztezi: ’visszaállítja, megjavítja’. Ennek héberül mélyebb az értelme: ’visszaállítani, megjavítani, átalakítani a világot’.
A Biblia uyancsak félreérthetetlenül megfogalmazza a másik lehetőséget, az igazi Armageddont, a nukleáris világháborút, mely a Közel-Keletről indul majd ki. Amennyiben a kód igazat mond, még mindig van néhány évünk, míg a veszély bekövetkezik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

1998. augusztus 17-én, Clinton vallomástételének estéjén, amikor elnöksége minden jel szerint a legnagyobb veszélyben forgott, a Biblia kódja azt jövendölte, hogy Clinton megússza a botrányt.
1999. február 12-én, egy botrányokkal és nyomozással terhes esztendő elteltével az Egyesült Államok szenátusa felmentette Clinton elnököt az alkotmányos vádeljárásban megjelölt „hazaárulás vagy vesztegetés és egyéb súlyos bűncselekmény” hatálya alól.
A Biblia kódja ismét igazat mondott.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

1998 augusztusában, miközben vallomást tett a tévéadásban, ismét rákerestem a Biblia kódjában a „Clinton” névre, de ezúttal azért, hogy megjövendöli-e az elnök vád alá helyezését.
„Clinton” neve és a „vád alá helyezés” kifejezés egy helyen jelentek meg világosan olvashatóan, ráadásul nagyon kicsi valószínűség mellett.
Ahol a „vád alá helyezés” kifejezés a „Clinton” névvel együtt rejtőzik, a Biblia ugyanazon versében megjelenik a Monica Lewinsky-botrány is: „rejtett titok, szolgálólány szeretője.”
Ez fantasztikus! Az Ótestamentumtól nem is várhatunk ennél pontosabb megfogalmazást arra, hogy „fiatal gyakornoklány”.
Mire mindezt kikerestem, az elnök befejezte ötperces vallomását, és a műsorvezetők azt feszegették, átvészeli-e Clinton a botrányt.
Míg a Biblia kódját néztem, újra meg újra láttam a tévében a Clinton tagadásáról készült filmbejátszást, ahol mutatóujjával dorgálja az országot, és határozottan kijelenti: „Nem volt szexuális kapcsolatom azzal a nővel, Lewinsky kisasszonnyal.” Aztán újra meg újra bejátszották az alig befejeződött vallomását: „Viszonyom volt Lewinsky kisasszonnyal.”
Eddig a pillanatig abszurdumnak tűnt, hogy ellenőrizzem a botrány kimenetelét abban az ősi szövegben, amely példa nélküli veszélyre figyelmezteti az emberiséget.
Most azonban, amikor az elnök sorsa forog kockán, amikor több mint száz esztendeje nem volt példa rá, hogy felelősségre vonják az amerikai nemzet elnökét, igenis választ kellett keresnem a Bibliában.
Amikor azonban alaposabban megszemléltem a „Clinton” név kódolását, rájöttem, hogy egy másik szintje is megjelenik az esetnek.
Közvetlenül a „vád alá helyezés” előtt az „ellen” szó áll. A „Clinton” névvel együtt megjelenő rejtjelezett üzenet tehát azt mondja, hogy a „nép, nemzet a vád alá helyezés ellen”, azaz, „ellenezni fogjuk a vád alá helyezést”.
A „nép, nemzet a vád alá helyezés ellen” szókapcsolattal átfedésben a rejtett szöveg szerint „véleményük megelőzve”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tudtam, hogy „Clinton” szerepel a kódban, mert először Bill Clinton nevét kerestem meg.
Amikor először olvastam 1992 júniusában a Biblia kódjáról, első sikeres ellenőrzésem eredményeként a kód hat hónappal az elnökválasztás előtt megjósolta Clinton győzelmét.
A háromezer éves szövegbe kódoltan ott állt „Clinton” neve az „elnök” szóval egy helyen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Éppen az elnök vallomását közvetítették a tévében, aki beismerte korábbi hazugságát: „Valóban olyan kapcsolatban álltam Lewinsky kisasszonnyal, ami nem volt helyénvaló.”
1998. augusztus 17. Bill Clinton kijelenti a tévében, hogy félrevezette a feleségét és az amerikai népet. Komoran ünnepélyes, országosan közvetített beszédében gyászos képpel közli, hogy bensőséges viszonyba került a Fehér Házban az egyik huszonnégy éves gyakornoklánnyal.
Fél szemmel Clinton beszédét néztem, közben inkább a számítógépemen futó Biblia-kódra figyeltem.
Barátaim már hónapok óta kértek, hogy nézzek utána a kódban a Monica Lewinsky-botránynak, de nem voltam rá kapható. Túlságosan ízléstelen és triviális ügynek tartottam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

- Ez igazán biztató – mutatott a monitorra. – Itt az áll, hogy „kezünkben megfejteni”; héberül még jobban hangzik: „Kezünkben feltörni”, mint egy kódot, ugye.
De ugyanazokat a héber szavakat úgy is lehet fordítani, hogy „kezünkben egy válság miatt”. Márpedig nekem meggyőződésem, hogy pontosan ilyen válsághelyzetben keressük a kód kulcsát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

- Mintha kincsvadászaton lennék – mondtam Eli Ripsnek.
- Hát persze – bólintott. Tökéletesen magától értetődőnek tekintette, hogy mindez Isten terve szerint történik, amiben viszont képtelen voltam hinni.
- Akkor miért csinálták olyan észvesztően bonyolultra ezt az egészet, hogy bárki nálam normálisabb ember már rég feladta volna? – kérdeztem.
- Kérdésében ott a válasz is – mondta Rips.
Ismét megnézte a „kódkulcs” eredeti kódolását.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Dr. Rips ugyan talált egy nyomot, ez azonban nem sok jóval kecsegtetett.
Ahol az „obeliszk” a „Biblia kódjá”-t keresztezi, az elsődleges szöveg szerint „a föld kitátotta száját, és elnyelte”. Ha az obeliszket elnyelte a föld, talán épp abban a több mint négyezer évvel ezelőtti, a vidéket megrázó földrengésben, amelyről az izraeli geológus, Neev beszélt, akkor nagyon mélyen temetődhetett. Talán el is tűnt ugyanolyan nyomtalanul, mint Szodoma és Gomora.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Holt-tenger kis öblében, a Liszan-félsziget északi csücskén kiugró „földnyelv” révén kikanyarított „tenger nyelvében”, annak déli partján található a „Mazra” nevű falu.
Itt találhatnám meg az „oszlopot a palotában”, az „obeliszket”, a „kódkulcsot”. Úgy tűnt, hogy a Biblia minden általam ellenőrzött könyve ugyanarra a területre mutat, amelyet egykor a Sziddim völgyeként ismertek – manapság a Holt-tenger -, pontosabban a félsziget északi pontján lévő öbölre, a Mazra-öbölre, és az öblöt alakító földnyelvre, a Liszan-fokra.
A Tórában kódoltan jelen lévő „Liszan félsziget” a „Mazra” szót keresztezi.
A „Mazra” név a „kódkulcs” szóval együtt szerepel, az „obeliszk” pedig egyaránt keresztezi a „Mazra” és a „kódkulcs” szavakat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A tökéletes bizonysága arra, hogy valóban az ősi Sziddim völgyét találtam meg. Világosan ott állt Dániel könyvében. A Liszan-félsziget volt a völgy.
De még többet is mondott a Dániel könyvében álló rejtett üzenet: a nyitóversek azt beszélik el, hogy Jeruzsálem megszállásakor egy babilóniai király Izrael néhány gyermekét magával vitte a palotájába. Mindent megtanultak, amit csak az ókori világban meg lehetett tanulni: „tudományt, minden írásban való értelmet és bölcsességet”, beleértve az első ismert civilizáció nyelvét, a „káldeusok” nyelvét is.
Ezek a versek tartalmazták a kutatásom mögött húzódó teljes történetet.
Héberül a „káldeusok nyelve” leírva ugyanaz, mint a „Liszan mint Sziddim”. Ahol a Dániel könyvének szövege a „palotában álló” gyermekekről szól, ugyanazok a szavak héberül az „oszlop a palotában” szavakkal is fordíthatók.
Talán ez volt az a bizonyos „obeliszk”, amelynek keresésére vállalkoztam, és amelyre felvéstek minden „tudományt, minden írásban való értelmet és bölcsességet”.
És ezzel még nincs vége! Ugyanezek a Dániel könyvéből való versek árulták el nekem, hová tehetem az X jelet a térképemen. Ugyanabban a szövegben jelenik meg a „Mazra” név, ahol a „Liszan mint Sziddim” azonosítás történik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Később felfedeztem, hogy ugyanaz a vers a Bibliából, ahol a rejtett szövegben kihagyások nélkül megjelenik „Liszan, a tenger nyelve”, és az „ősi kulcs/szenzortérkép” kódoltan keresztezi, nemcsak a „Liszan” szóval, hanem tíz más jelentős szóval együtt tűnik fel, amelyekkel a „kódkulcs” keresése során találkoztam.
Az „obeliszk Liszanban” a „tenger nyelve, Liszan”-t keresztezte. Ugyanígy a „rejtekhely térképe”. A „kulcs” három ízben jelenik meg abban a táblázatban, ahol a „szenzortékép” szeli át a „rejtekhely térképét”.
Ripsszel rákerestünk a „szenzor jelölte a helyet” szókapcsolatra. Döbbenetes módon ott futott kódoltan az egyetlen helyen a Tórában, ahol kihagyások nélkül jelenik meg „a Liszan”. Ennek az előfordulásnak a valószínűsége 2:10 000.
Végül, amikor egyik este egyedül üldögéltem a laptopom előtt, megnéztem a Biblia leginkább prófétikusnak mondható könyvét, Dániel könyvét, és a „Liszan” névvel azonos helyre kódoltan ott is megtaláltam a „szenzoros jelölés” szókapcsolatot.

A Dániel könyvéből felbukkanó teljes rejtett állítás még ennél is lélegzetelállítóbb. Így hangzott: „Liszan mint Sziddim.”

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Megnéztem a Tórában a „Liszan, a tenger nyelve” szókapcsolatot, és egyetlenegyszer bukkant fel, kihagyások nélkül. Az „a Liszan” név kódolása a „tenger nyelve” szókapcsolatot keresztezi, és mindkettőt átszeli az „ősi kulcs” kifejezés.
Eli Ripshez siettem. Megmutattam neki a kódolásokat, és elmeséltem neki, hogy a terepet is szemrevételeztem.
Rips tanulmányozta a számítógépén a kódot, és szinte azon nyomban felfedezett valami rendkívülit.
- Ugyanazok a betűk, amelyek az „ősi kulcs” héber kifejezést alkotják, „szenzortérkép”-ként is értelmezhetők – magyarázta Rips. – Ez pedig a „tenger nyelve” és „a Liszan” szavakat keresztezi.
Döntő jelentőségű felfedezés volt. Egy eltemetett „obeliszket” csakis valamiféle „szenzorral” fedezhetünk fel, valamilyen fejlett technikai berendezéssel, amely a víz színe vagy a földfelszín alatt is képes látni és „térképet” alkotni mindarról, ami szabad szemmel nem látható.
A minden második betűből összeálló „ősi kulcs/szenzortérkép” új kijelentést alkot: „feltárva, látható, felfedezés, felderítés”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Liszan-félsziget kis pötty csupán a térképen, valójában azonban 65 km2, és ahogy ott álltam a végtelennek tűnő mészkő- és sómezőt bámulva a vakító napfényben, rá kellett döbbennem, hogy ez sokkal nagyobb terület ahhoz, hogy a siker reményében álljak neki egy obeliszk vagy akár egy palota után kutatni a felszíne alatt.
Így aztán visszatértem tehát a Bibliához és a kódhoz.
Az ótestamentumban egy könyv említi név szerint Liszant. Ez Józsué könyve, a fiatal harcos története, aki Egyiptomból való kivonulásukkor, Mózes halála után állt az izraeliták élére, és Jordániából Izraelbe vezette őket.
A „tengernyelv” (Liszan) Józsué 15:5 versében jelenik meg, és ezt keresztezi a „megtalálta a pontos helyszínt, Liszant” kódolt szókapcsolat.
A „Liszan, a Holt-tenger nyelve északon” ismét feltűnik Józsué könyvében, a 18:19 versben, ami még pontosabban határozza meg a helyszínt.
A rejtjelezett „kódoló” szó keresztezi a helyszínt megnevező szöveget. Ugyanebben a táblázatban jelenik meg ötször a „kódolva” szó, a héber nyelvben pedig ugyanez a szó azt is jelenti, hogy „rejtett” és „észak”.
Így Józsué könyvének szövege, az egyetlen könyv a Bibliában, amely név szerint említi a Liszant, elárulja a pontos helyet a félszigeten, ahol keresnünk kell – a legészakibb pontján, ahol a félsziget egy ujja a Holt-tengerbe nyúlik, és kis öblöt formáz: „a Holt-tenger nyelvét”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Jordánia felőli oldalon, egy kilométernyire a tengertől egy Bab-Edrah nevű, ötezer éves falut ástak ki: az ősrégi vályogtéglákon alig hagyott nyomot az idő. Ez lehetett a bibliai Cóár, ahová a legenda szerint Lót menekül Szodoma és Gomorra pusztulása után.
Nem kizárt tehát, hogy talán épp a lábam alatt, ezen a tökéletesen kihalt félszigeten rejtőzik egy ősrégi obeliszk a belevésett „kódkulccsal”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez a különös alakú földnyelv benyúlik a Holt-tengerbe. Olyan, mint egy nyelv, és valóban: „Liszan” héberül is, arabul is annyit tesz, hogy „nyelv”.
Amikor odaértünk, olyan érzés fogott el, mintha a Hold sötét oldalára kerültünk volna. Mindenfelé sivár pusztaság terült el, növényzetnek nyoma sem volt. A szikrázó sivatagi napfényben fehéren vakított a csupasz mészkő.
A Holt-tengernek ez a része akár az ősi „Sziddim völgyének” vagy „Mész-völgynek” is lehet a maradványa. Mitológiai szempontból nem is lehetne tökéletesebb a helyszín. A Föld köldöke. A Föld legalacsonyabban fekvő pontja, úgy négyszáz méter mélyen a tengerszint alatt.
Amikor tehát a Liszan-félsziget nemrég felszínre került partján álltam, melyet alig egy évtizede még víz borított, és előtte utoljára ötezer évvel ezelőtt volt szárazon, a Föld legmélyebben fekvő helyének legalacsonyabb pontján álltam: a világ fenekén.
A „világ feneke” is szerepel kódoltan a Bibliában. Ugyanott, ahol a „Liszan”-t keresztezi az „ősi kulcs”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A geológus még egy kapaszkodót adott: - A „sziddim” héberül „meszet” jelent, úgyhogy azt hiszem, egy mészköves völgyet kell keresnie. Ami azt illeti, nem egy bibliafordítás mész-völgynek nevezi a Sziddim völgyét.
Neev azt javasolta, nézzek körül a Holt-tenger jordániai oldalán. – Van ott egy Liszan nevű félsziget – mondta. – Egy sóképződmény, amelyet mészkő borít.
Ő maga sosem járt ott. Izrael három háborút is vívott Jordániával.
- Vigyázzon magára – intett. – Ellenséges övezet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

De egyetlen régi bölcsnek sem volt tudomása, ahogy a mai tudósoknak sincs tudomásuk a völgy pontos elhelyezkedéséről.
Felkerestem a Holt-tengerrel foglalkozó legtekintélyesebb szakembert, az izraeli David Neev geológust.
- Ez az, amit a Teremtés könyvéből tudunk – mondta Neev. – A völgyet konkrétan Holt-tengerként említi a Biblia. Egy ősi csata helyszíne volt; itt esett menekülés közben „szurokforrásba” Szodoma és Gomorra királya.
Neev ebből arra következtet, hogy Sziddim völgyének Szodoma és Gomorra közelében kell feküdnie. Elmélete szerint több mint négyezer éve egy hatalmas földrengés pusztította el mindkét várost, és a Holt-tenger alá temette őket. Szerinte ez a valóságos esemény áll a Bibliában leírt mítosz hátterében.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Több rabbit és bibliakutatót is kifaggattam. A Sziddim völgyéről említést tesz a kétezer éves bibliamagyarázat, a Midrás. A leghíresebb bibliamagyarázat, a középkori francia zsidó Rási szerint valaha zöldellt, és gyümölcsösök borították, de elöntötte a Földközi-tenger, így jött létre a Holt-tenger.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez a földrajzi név a Biblia szövegében olvasható, Ábrahám történetében. A Teremtés könyve 14:3 verséből kiderül, hol található a völgy: „a Sziddim völgyében gyűltek össze (ez a Sós-tenger”, azaz a Holt-tenger.
A Holt-tenger természetesen jól ismert hely. Izrael és Jordánia között elterülő, belső tenger, melynek magas sótartalma miatt nincs benne élet.
A Sziddim völgye azonban egyetlen újabb kori térképen sem jelenik meg. Ellenőriztem a Bibliai helyszínek térképeiben; egyik sem jelölte meg Sziddim völgyét. A Teremtés könyvében szereplő utalás jelentette az egyetlen nyomot. Ennél többet egyetlen mai kutató sem tudott hozzátenni.
Egyesek úgy vélték, hogy a völgy nem a Holt-tenger közelében, hanem a víz alatt fekszik. Annyi bizonyos, hogy a Sziddim völgye már a bibliai időkben ősi helynek számított, és a jelek szerint feledésbe is merült.
Olyan régi hely lehetett, hogy a Teremtés könyvének írása idején az akkor már fölötte hullámzó tengerrel kellett meghatározni a hollétét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ha tehát előkerülnének az obeliszkek, akkor nemcsak a kód megfejtéséhez lenne meg a kulcs, és láthatnánk a ránk váró jövőt, hanem mind ez idáig rejtett múltunkra is lenne bizonyíték.
Talán „a Kód Urának”, a „kódolónak” a kilétére is fény derülne. Talán Isten valódi kilétére is.
De hol lehetnek az obeliszkek?
1998-ban, a hálaadás napja előtt visszafelé tartottam Izraelbe, és az „obeliszk” szó által keresztezett „Biblia kódja” megdöbbentő párosítást bámultam.
És akkor észrevettem, hogy a Biblia szövegében egy pontosan meghatározott hely szerepel, éppen ott, ahol az „obeliszk” keresztezi a „Biblia kódjá”-t: „Sziddim völgyében”.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ha évezredekkel ezelőtt valóban a miénknél jóval fejlettebb tudományt örökítettek meg az obeliszkeken – egy matematikai rejtjelkulcsot -, akkor az csakis egy másik civilizációtól eredhet, nem is az „Égből”, hanem egyenesen azon túlról!
Senki ember fia, sem több ezer évvel ezelőtt, sem napjainkban nem lehetett képes a Biblia kódjának megalkotására. A mi tudományunk túl primitív ehhez. Ráadásul egyikünk sem lát a jövőbe.

Válasz