Juji: Egy új Világkorszak küszöbén

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egy új Világkorszak küszöbén

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

"2012. a kozmikus középpontra nyitott kapu, bizonyos értelemben a kozmikus forrás megérkezése a helyi téridőbe, vagy más szóval megújulás a központi tűzbe való visszatérés által."
/ John Major Jenkins /


2012 új fordulópont a földi tudatosságban. Nagy erejű belső transzformáció zajlik le az emberekben, mely változást idéz elő a külső környezetben, a társadalmi rendszerekben, politikában stb.

Elkerülhetetlen a szemléletváltás mind a Földdel való bánásmódban, mind pedig az emberiség világfelfogásában. A változások visszavonhatatlanul elkezdődtek!

"...a tudat fejlődése volt az emberiség színre lépésének központi drámája, célja és lényege."

Egy új világkorszak küszöbén állunk, ami természetesen egyben az előző korszak végét is jelenti, mégsem az apokaliptikus pusztulás a lényege ennek a korszakváltásnak, hanem az a szellemi fejlődés/evolúció/ - ha úgy tetszik az emberi tudat kvantumugrása, - amely ebben a változásban a lehetőség és egyben természetesen a kihívás is.
Az biztos, hogy belül és kívül is sok mindent át fogunk élni.
A tudat evolúciója - a lélek megtisztulása, a testünkhöz való meghitt viszony kialakulása is egyben. Itt és most ebben a változó korban minden a rendelkezésünkre áll a cselekvéshez, csak rajtunk múlik, hogy ki merünk-e lépni, a megszokott dogmáinkból, le merjük-e tenni a fájdalmainkat, bánatunkat, sérelmeinket, szembe merünk-e nézni azzal a ténnyel, hogy szellemi teremtő lények vagyunk, hogy nem csak saját sorsunk, de környezetünk alakulását is befolyásoljuk minden cselekedetünkkel? Szembe merünk-e nézni a Létezéssel...

Emlékeznünk kell rá, hogy kik vagyunk, és mi az ittlétünk célja.

Daniel Pinchbeck - " A belső fejlődés szeszélyes folyamat, amely hirtelen ugrásokkal, kinyilatkoztatásszerű szikrákkal és pezsdülésekkel halad előre - hiszen minden ember önmaga egyéni univerzuma. A szenvedések és válságok útján erősödő tudat nem valamiféle megjósolható, a modern tudomány eszközeivel grafikusan ábrázolható lineáris haladvány szerint ér el egy új intenzitást, hanem saját kiszámíthatatlanul kanyargó ösvényét követi. Mi a helyzet akkor, ha a tudatosság eme elmélyülése a perifériákon játszódik le, napjaink életének zugaiban és hasadékaiban, ahogyan egy gyomnövény a járda legkeskenyebb repedéseiben virágzik ki?
Nem lehetséges-e, hogy miközben az álomittas tömegek és az értelmiségi osztály tovább törtetnek előre a megszokott irányba, ugyanazokat a régi jutalmakat hajszolva, az új elem a zűrzavarból, lármából szervezi meg önmagát, a törékenységben és csendben erősödik meg, majd gyökeret ver, szárba szökken, mígnem egyszer csak kétségtelen igazságként nyilvánul meg?
Ha valami ehhez hasonlóról lenne szó, először meglepődnénk - talán meg is rendülnénk -, ám azután alkalmasint eszünkbe ötlene: talán mindig is így mentek a dolgok.
Kulturális kondicionáltságunk hajlamos támogatni egyfajta szándékolt tudatlanságot, mégpedig azon késztetésből kifolyólag, hogy mindennemű veszélytől megóvjuk materialista világképünket és a rajta nyugvó értékrendet. A lehetőség, hogy az emberi psziché természetének egy gyökeresen új felfogását honosítjuk meg, amely ősrégi hiedelmeket támaszt alá, fenyegetést jelent egy olyan kultúra tartópilléreire, amely megszállottan hajszolja a javakat és a pozíciókat. Ha rá kellene ébrednünk, hogy a valóság más aspektusait is érdemes komolyan figyelembe vennünk, akkor jelenlegi civilizációnk alapelemeit kellene felülvizsgálnunk."

2012 dátuma elválaszthatatlan a maya próféciáktól. A mayák hagyatéka azonban, nem egy apokalipszis felvázolása, hanem az ember Felemelkedésének lehetősége. A maya időelméletről bővebben olvashattok az Idő Harmóniája című menüpont alatt.

José Argüelles - 1939 Minnesota - történész, művészettörténetből és esztétikából doktorál / Chicago, Prinseton, San Fransisco/

Feltárja Pacal Votan - az utolsó maja uralkodó - sírját, megfejti a Telektonon próféciát, és elkészíti a Dreamspell-t, a maya kalendárium újkori átiratát. Hosszas számítások, intuíció, a Pacal Votannal való szellemi kapcsolat segíti Argüellest, abban, hogy elkészülhessen a Dreamspell. A maja faktor c. könyve 1987-ben jelent meg a Bear and Company kiadásában - 20 év kutatómunkájának eredménye. /Sajnos még mindig nincs meg magyarul! /

Az Argüelles által feltárt maja próféciák szerint 1987 aug. 16-án véget ér egy un. Sötét korszak, és aug. 17-én egy új korszak kezdődik az emberiség, és a Föld történetben. Egy 25 éves ciklus következik, mely mind a Bolygót, mind az emberiséget egy szellemi evolúció átéléséhez segíti.
Ekkor először - 1987 augusztusában - felhívja a világ gyógyítóit, spirituális embereit, művészeit, hogy ezen a napon - a Harmonikus Konvergencia napján - gyűljenek össze a világ különböző pontjain egy imára, meditációra, szakrális táncra, és egy világméretű összefogással segítsük a Tiszta Fény, a Forrás Fényének beáradását a Földre. Felhívja a figyelmet az összefogás fontosságára.
Megalapítja a Planet Art Network-öt 1983-ban. Egy nemzetközi békeszerveződés, méghozzá önszerveződés, mi magyarok is tagjai vagyunk a PAN-nek kb.100 fővel.
Argüelles mind a mai napig nagyon aktív. Azt hiszem egész életét a munkásságának szentelte és szenteli ebben a pillanatban is. Nevéhez különböző békemozgalmak fűződnek, rendszeresen hoz létre un. Föld-gyógyító szerveződéseket.
Argüelles néhány évvel ezelőtt megkeresi a különböző kormányok vezetőit, hogy fogadják el és tegyék hivatalossá a Dreamspellt, a maja időszámításon alapuló naptárt. / A holdhónapokon alapuló időszámítást egyébként a Nemzetközi Hajózási Szövetség is sokszor kéri a megfelelő hatóságoktól a hajózási számítások és a tájékozódás könnyítése érdekében./
Természetesen Argüellest elutasítják, hiszen a naptárváltás egy nyílt tudati váltást is magával hozna. A Dreamspell - mint ahogy a maja időelmélet maga - sokkal több az általunk ismert és megszokott naptár használatánál. (Minderről bővebben olvashattok az Idő Harmóniája menüpontban.)

Karl Johan Calleman - svéd biológus, a WHO rákszakértője, több évtizede független maya kutató - kifejti, hogy a maja kalendáriumból levezethető az a folyamat, hogy a 16 milliárd évvel ezelőtti ősrobbanástól kezdődően a kozmikus evolúció, mely fázisain haladt át az emberiség. Calleman szerint a maják Atlantisz örököseiként magas szintű tudással rendelkeztek, így voltak képesek nagyon pontos matematikai számításokat végezni, és precíz következtetéseket tenni. Úgy véli, hogy a maják kapcsolatot tartottak más létsíkokkal vagy dimenziókkal. Callemann megközelítése szerint 2012 új fordulópontot fog jelenteni a földi tudatosságban, egy belső transzformáció zajlik le a bolygón élő emberekben. A változások nem kívülről, hanem belülről zajlanak, így magunk leszünk a változások katalizátorai. Az emberekben zajló változás fog drasztikus változást előidézni a világban, a társadalmi rendszerekben - Calleman a jobb agyfélteke intuitív előretöréséről beszél.

Hégel- ".az emberiség történelme egy spirális fejlődés az egységnek egy formájából a megosztottság fázisán át egy magasabb szintű újraintegráció felé.

Heidegger - "A fenyegetés az emberre nézve elsősorban nem a potenciálisan halálos gépezetekből és technológiai apparátusokból fakad. A technológia a valóság olyan elrendezésén alapul, amely mindent - az embereket is beleértve - puszta "állománnyá" változtat, olyan erőforrássá, amely ésszerűnek feltüntetett célok érdekében szabadon felhasználható.

Rupert Sheldrake, biológus, a morfogenetikus mezők létezésének kidolgozója - "a feltevés, hogy a természetnek örök törvényei lennének a keresztény hitrendszer maradványa.a morfogenetikus mezők kvantumemlékezetként működve formálják a kialakulási és fejlődési mintázatokat az egyedi szervezeten át a társadalmi szervezetig és azon túl is.

Korunk változásaiban nagyon fontos szerep jut a női minőségnek,melynek több ezer éves elnyomás alól kell kiverekednie magát, hogy a női intuíció megtermékenyítő befolyása visszatérjen a világ körforgásába, hogy az Istennő újra megkapja a Neki járó figyelmet és tiszteletet. Az ősi kultúrákban ez valamikor teljesen természetes volt. Felismerték a veleszületett spirituális különbséget a férfi és nő között. "Míg a nők természetes kapcsolatban álltak és állnak az Univerzummal, addig a férfiakat erre mindig is tudatosan - kulturálisan - nevelni kellett."

"A nők azon igyekeznek, hogy továbbfejlődjenek egy magasabb tudatállapotig, teremtő és erotikus természetük mélyebb felismeréséig, ám ez csak akkor mehet végbe, ha a férfipsziché ugyanilyen mélyreható eltolódása kíséri a durvaságtól és uralkodástól a türelemig és maradéktalan megismerésig, hogy létrejöhessen egy olyan nem elférfiasított világ, ahol a férfi és a nő együtt tisztelik az embert, és nem pusztán az ember, hanem az emberiség egészének fogalmaiban gondolkodnak." /Daniel Pinchbeck /

Az emberi szellemi lény, aki arra hivatott, hogy szeretetteljes, teremtő önmagát képes legyen megélni ebben a világban. Autentikus énünk nélkülözi az alárendelt helyzeteket, a mártír játszmákat, a hazugságokat, az értéktelenség érzését, önbizalomhiányt.
Rengeteget kell dolgoznunk önmagunkon, mert mindez megoldásra vár. Nem a bőrünkből kell kibújnunk. Egyszerűen le kell ráznunk mindazt, ami eddigi utunkon ránk rakódott és megakadályoz abban, hogy megismerjük igazi énünket.
Ahhoz, hogy a kollektív tudat felemelkedéséhez érdemben hozzájáruljunk, előbb nekünk magunknak kell egyensúlyba kerülni, ez a folyamat kihagyhatatlan. És, ha letettük voksunkat a fejlődés és egyéni felszabadulás oldalán, akkor mindezt nagyon kell akarnunk. Rengeteg olyan esemény, helyzet, vagy személy kerülhet az utunkba, ami megpróbál elbizonytalanítani, kiforgatni, ellehetetleníteni, de ki kell tartanunk. Az út, az összes nehézsége ellenére, nagyon sok szépséget, ajándékot tartogat a számunkra. Semmiből nem tudok akkora erőt meríteni, mint a saját magam által megélt teremtéseimből, abból az érzésből, amikor világosan látom saját belső folyamataim változását.
Amikor azt érzem, hogy az összes félelmem ellenére mertem cselekedni és most egyszerűen otthon érzem magam, tudom, hogy a helyemen vagyok, képes voltam elhagyni azokat a hitrendszereket, amelyekkel gúzsba kötöttem, hátráltattam önmagam.

Feltétel nélküli elfogadás és szeretet. A szeretet itt él bennünk, de le kell söpörnünk a rengeteg mindent, ami elhalványítja. Az elfogadás - nem azt jelenti, hogy egyet értek a másikkal, hanem azt, hogy megengedem neki, hogy önálló véleménye, gondolatai, életvitele legyen anélkül, hogy én magam azonosulnék vele. És nem akarom a saját álláspontom igazáról sem minden áron meggyőzni.
Az elfogadás nem azt jelenti, hogy pl. egy számomra halott kapcsolatban élek, mert azt mondták nekem, hogy legyek elfogadó, vagy mert egyszerűen félek a cselekvésem következményeitől. Hogyan élhetném így az autentikus, tiszta, teremtő lényem? A szeretet nem azt jelenti, hogy csöndbe maradok, nem szólok semmit, ráhagyom a másikra, mert így béke van. Ezt úgy hívják, hogy konfliktuskerülés és megfelelni akarás. Hol élem meg akkor az őszinteséget, és autentikus énem tisztaságát?

Nap, mint nap látom az emberek eszmélését, és látom a bizonytalanságaikat, félelmeiket is, de látom a fejlődést, az egyéni felszabadulást, az Ember szeretetteljes, teremtő Létezésének lehetőségét.

Töretlenül bízom az Emberben!
A tudat evolúciója - a lélek megtisztulása, a testünkhöz, a Természethez, az Istennőhöz és az Istenez való meghitt kapcsolat helyreállítása, visszaemel minket az egység harmóniájába.

Néhány könyv, mely segítségünkre lehet korunk folyamatainak a megértésében:

Barbara Hand Clow - A Maya kód
Barbara Hand Clow és Gary Clow - Kilenc dimenzió alkímiája
Brian Greene - Az elegáns Univerzum
Fritjof Capra - A fizika Tao-ja
Fritjof Capra - Az élet szövete
Daniel Pinchbeck - 2012 A Tollaskígyó visszatér
Drunvalo Melchizedek - 2012 A Fény Kígyója

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Jó Vili írta 2 hete itt:

Szia, Mindenki! Kellemes húsvéti ünnepet kívánok!

Jó Vili írta 2 hete itt:

Szia, Mindenki! Kellemes húsvéti ünnepet kívánok!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu