Juji: Eltitkolt fatima

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

ETIKA APOKALIPSZIS

 90A13 A harmadik fatimai titok 

90A13A Aposztázia 

Fr. Michel de la Sainte Trinité biztos abban, hogy a harmadik fatimai titokban különféle nemzetek és földrészek hitbeli válságáról van szó, a Bibliában említett nagy hitehagyásról, az aposztáziáról.

(Fr. Michel de la Sainte Trinité: El Misterio del Tercer Secreto de Fatima (II), L.A.U.T., Toledo, 4-9-1997)

Ciappi kardinális, megh. 1997-ben, közölte barátunkkal, a salzburgi Baumgartner professzorral, amit neki mint személyes és közeli barátnak, XII. Pius mondott:

"A harmadik titokban többek között megjövendölték, hogy a nagy hitehagyás az egyház legmagasabb köreiből fog kiindulni!"

(Egy német apokalipszis-szakértő, Dr. G., kézírásos közlése az ETIKA részére, postabélyegző kelte: 1998.2.5.)

 90A13B Az üzenet 

90A13B1 Az emberek javuljanak meg 

 Az emberek javuljanak meg és kérjenek bocsánatot bűneikért.

 90A13B2 Ima, áldozat, engesztelés 

 A keresztények abban állítólag felszólítást kaptak az imára, az áldozathozatalra és a mások helyetti engesztelésre.

("Dolomiten", 1997 június 10.)

 90A13B3 Bánat, ima 

Albino Luciani bíboros, az 1978-ban 33 napig uralkodó pápa, 1977-ben Fatimában járt és utána összefoglalta, hogy lényegében mit üzen számunkra Fatima:

1.Meg kell bánnunk bűneinket és nem szabad az Urat újra és újra megbántanunk.

2.Imádkozni! Az ima az Istennel való kommunikáció eszköze. Az emberek közti kommunikációs eszközök, mint a TV, rádió, mozi és sajtó manapság túltengnek, és úgy tűnik, mintha ki akarnának szorítani az imádságot. "Az egyik megöli a másikat", mondták. Ez úgy látszik igaznak bizonyul.

3.Imádkozzuk a rózsafüzért!

4.A pokol létezik, és oda lehet kerülni. Fatimában a Szűzanya a következő imádságra tanított: "Jézusunk, bocsásd meg bűneinket, ments meg minket a pokol tüzétől, s vidd a mennybe a lelkeket." Ezen a világon sok fontos dolog van, de semmi sem fontosabb, mint példamutató élettel kiérdemelni a mennyet. Ezt nem Fatima mondja, hanem az Evangélium...

(Mt 16,26)

("pur-magazin" 6. évfolyam, 9. szám, 1992 május 4., 75 éve Fatima, különkiadvány)

 90A13B4 Megóvni a szerencsétlenségtől 

 Mária nem azért jelent meg Fatimában, hogy minket az elkövetkező szerencsétlenség képeivel megrémítsen, hanem hogy megőrizzen a rémségektől, mely ma az egész világot megrázkódtatja.

(feltehetően Burger plébános, "Das Neue Groschenblatt", 11. évf., 11. szám, 1981. november)  

 90A13C Oroszország felajánlása 1984-ben megmentette a világot az atomháborútól Interjú Lucia nővérrel a portugál Christus "ABC" folyóiratból, Madrid:

"Dolomiten" Bozen

Aldo Parmeggiani sajtótájékoztatója és kommentárja: ETIKA90A13C

Lásd még a spanyol szöveget sajtószemlével: ETIKA E90A13C.

 90A13D A diplomáciai változat Manfred Adler: A fatimai "harmadik titok", Pro Fide Catholica, Pf. 22. D-8968 Durach

 A "Neues Europa" c. hetilapban 1963. október 15-én megjelent cikk Louis Emrich-től, a harmadik fatimai titok politikai-diplomáciai változatáról szól. A cikk egy része feltehetően valódi, egy része pedig hamisítvány. Manfred Adler, a tapasztalt pap és újságíró véleménye szerint az alábbi mondatok valódiak lehetnek:

 "Már sehol sincs rend. Még a legmagasabb helyeken is a Sátán uralkodik, és ő határozza meg a dolgok menetét. Képes lesz az Egyház legmagasabb köreibe behatolni... És íme, Isten akkor megbünteti az emberiséget, keményebben és súlyosabban, mint az özönvíz idején. A nagyok és hatalmasok ennek során éppúgy elpusztulnak, mint a kicsik és gyengék. De az Egyházra is a legsúlyosabb megpróbáltatások várnak. Bíborosok állnak majd szemben bíborosokkal és püspökök püspökökkel. A Sátán a soraikba férkőzik és Rómában is nagy változások lesznek... Az Egyház elsötétedik, és a világ megdöbben..."

Valószínű, hogy a Szűzanya közlése a következő részeket is tartalmazza:

 "...Az egész emberiségre nagy büntetés következik be, nem ma és nem holnap, de a 20. század második felében. Amint azt már La Salette-ben a gyermekek, Melanie és Maximin által már közöltem, ma neked is megismétlem. Az emberiség nem úgy fejlődött, ahogyan Isten azt elvárta. Az emberiség tovább bűnözött és az ajándékot, amit kapott, lábbal tiporta. Már sehol sincs rend..."

 "...Felszólítom Fiam, Jézus Krisztus minden igaz követőjét, minden valódi keresztényt és a végső idők apostolait!..."

    Lucia nővér, a ma már több mint 90 éves fatimai látnok, egyszer azt mondta valakinek, aki a harmadik fatimai titokról kérdezte:

"Meg van írva az Evangéliumban és az Apokalipszisben (Jelenések Könyvében), olvassátok!"

A jelenleg is Portugáliában, Coimbra közelében, szigorú klauzúrában élő karmelita nővér elárulta Fuentes atyának, hogy a Szűzanya világosan közölte vele:

"A világ végső idejét éljük."

(L.A.U.T., 1997. szeptember 4-i adása, Fr. Michel: El misterio del tercer secreto de Fatima, 19. oldal)

"Lassanként megismerik a titkot, fokozatosan."

("Betendes Gottesvolk", Wien, 126. szám, 2/1981)

 A rózsafüzérről nevezett Miasszonyunk 1917. július 13-án Cova da Iria-ban Lúciának és Jacintának három részből álló titkot mondott el. Végül ezt mondta: "Ne mondjátok el senkinek. Francisconak elmondhatjátok." Francisco, a harmadik látnok gyermek ugyanis nem hallotta a Szűzanyát, csak látta, hogy beszél. Csak később kapta a még ma is élő Lucia Máriától az engedélyt, hogy a három titok közül kettőt megismertessen a világgal. Az egyik a pokol látomása, a másik Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, mint az örök kárhozattól való megmentés eszközének kinyilatkoztatása; ezenkívül a kommunizmus elterjedésének ismertetése, ha az emberek nem teljesítenék a Szűzanya kéréseit. A harmadik titkot azonban Lucia megőrizte szívében. Amikor azonban 1943-ban súlyosan megbetegedett és életveszélybe került, Leiria akkori püspöke Dom José Alves Correia da Silva, Dr. José Galamba de Oliveira kanonok kíséretében 1943. szeptember 15-én felkereste Lúciát Tuy-ban. A megbeszélés fő tárgya a püspök kívánsága volt, hogy Lucia a titok harmadik részét... foglalja írásba. Amikor Galamba megkérdezte Lúciát, hogy miért nem tárja fel a titoknak ezt a részét, Lucia azt felelte, hogy ezt azonnal megtenné, ha a püspök ehhez hozzájárulna...

Biztonsággal feltételezhető, hogy Lucia, felgyógyulása után 1943/44 újév táján gyóntatója, Antonio Garcia segítségével elvégezte ezt a feladatot. Már 1944. január 9-én közölte Garcia a leirai püspökkel, hogy a megbízatást teljesítették és a titok leírását lepecsételt borítékban őrzik.

(Emmeram Ritter: "Bote von Fatima", Regensburg, 39. évf., 7-8. szám, 1981 júli/aug.)

 Találgatások szerint... a harmadik világháborút, vagy a világvégét jelentették volna be.

("Dolomiten", 1984.11.12.)

 Többször utaltunk arra, hogy az egyéni katasztrófák sokasodása, és az aids-től az alzheimer-kórtól kezdve a családok és nemzetek felbomlásán és pusztulásán át a természet tönkretételéig már mind apokaliptikus jelenség. Lásd "Kinder retten die Welt" és Apokalipszis ma című írásainkat.

Sok gyógyíthatatlan beteg, rabszolgává tett, emberi méltóságától megfosztott ember, aki a kétségbeesés és a halál között tengődik, valószínűleg egy atomháborút nem is tekintene olyan szörnyűnek, hanem inkább kínjai végeként élné meg.

Mons. Capovilla-nak ezért igaza van, amikor egy újságíró kérdésére, hogy vajon a fatimai titok valami "félelemkeltő" közlést tartalmaz-e, azt válaszolta: "Nemrég egy családot látogattam meg. Az apa meghalt, öt vagy hat gyermek van. A bátyja megkérdezte, hogy mi a helyzet a fatimai titokkal, mi fog történni? Most halt meg a testvére; gyermekeket hagyott hátra, egy üzemet... Miért keresnénk a bajt másutt? Mi rossz érheti még? A természetnek korlátai vannak. Elegendő a mindennapi élet, ami tele van problémával."

(Mons. Loris Francesco Capovilla nyilatkozata Marco Tosattinak, "La Stampa", Torino, 1997.10.20.)

 Egyesek szerint a harmadik fatimai titok "az emberiség jövőjének apokaliptikus víziójáról" szól, mások szerint az "Egyház jövőjével" kapcsolatos.

(Olasz sajtójelentések 1981. május 14., ANSA hírügynökség)

P. Alonso-val egyetértésben Fr. Michel de la Sainte Trinité úgy gondolja, hogy a harmadik titok szövege "konkrét célzásokat tesz az Egyházon belüli hitbeli válságra és a pásztorok hanyagságára". Sőt ezen túlmenően szól még "az Egyház szívében dúló belső harcról és a legfelsőbb egyházi hierarchia súlyos csődjéről".

(Fr. Michel de la Sainte Trinité: El Misterio del Tercer Secreto de Fatima (II), L.A.U.T.; Toledo, 1997.9.4.)

H. H. Manfred Adler:

A harmadik fatimai titokban az igaz hitről és az igaz hit megsemmisítéséről van szó. Ha ennek a kinyilatkoztatásnak a súlypontját a szörnyű katasztrófákra helyezzük, melyeket állítólag ebben a titokban a Szűzanya megjövendölt volna, akkor az csak egy átlátszó elterelő manőver lenne. Ugyanis szörnyűbb katasztrófákról, mint amilyeneket az ismert jövendölésekben a Szűzanya már közölt, a harmadik titokban sem lehet szó. Ezenkívül ilyen katasztrófák előrejelzése nem lenne elegendő ok a 3. titok agyonhallgatására.

Az igazi ok nem ez. Ottaviani kardinális erről jobb felvilágosítást ad. A következőket mondta: Amit a 3. titokban Mária állítólag felfedett, azt Ő sohasem mondhatta. Az akkori hitvédelmezőknek tehát a 3. titok egy hihetetlen üzenet volt. Most tehát lehet töprengeni. Hogy a hit hanyatlásáról van szó, azt tudjuk néhány magas tisztségviselőtől, akik - a titok ismeretében - általánosságban nyilatkoztak erről. Némelyek bizonyos hasonlóságot látnak a Szűzanya egyik kijelentésével, La Salette-ben: "Róma lesz az..." Mások tudni vélik, hogy Szűz Mária megjövendölt egy bekövetkező "elvetemült" zsinatot, s előre megmondta, hogy ennek az Egyházra nézve rossz következményei lesznek. E mellett szólna még a megkívánt végső közlési időpont is (1960). Ha megismertették volna a világgal a 3. titkot, akkor a II. Vatikáni Zsinatot még meg lehetett volna akadályozni. De mindezek csak spekulációk. Amikor a 3. titokról szóló írásomat elkészítettem, az utolsó változatot még nem ismertem.

Ám e hihetetlennek tűnő üzenet tartalmának lényegét joggal láthatjuk a hit elvesztésében, és ha e magyarázat helyes, akkor indokoltan feltételezhetjük, hogy itt azoknak a hitehagyásáról van szó, akiket Isten ennek a hitnek hivatalos tanítójául rendelt. Mert ha "tömegek" hitehagyásáról lenne szó, akkor nem lett volna ok arra, hogy a 3. titkot a nyilvánosság elől eltitkolják.

(H.H. Manfred Adler, író - és ennek a kérdésnek egyik legjobb szakértője -, az ETIKA részére írt 1998.3.19-i leveléből.)

 A harmadik titkot Lucia csak a második világháború alatt foglalta véglegesen írásba.

(Sajtójelentés 1992.5.9., dpa)

Tudjuk, hogy Lucia egyszer utalt a Jelenések Könyve VIII-XIII. fejezeteire.

(Fr. Michel de la Sainte Trinité: El Misterio del Tercer Secreto de Fatima (II), L.A.U.T., Toledo, 1997.9.4.)

Lucia nővér Fatimáról beszél, fordította Kondor Lajos atya, Postulaçäo, Fatima, 1977.

Manfred Adler: Das "dritte Geheimnis" von Fatima, Pro Fide Catholica, Postfach 22, D-8968 Durach

Fr. Michel de la Sainta Trinité: El Misterio del Tercer Secreto de Fatima (II), L.A.U.T., Toledo, 1997.9.4.

 A Legszentebb Szűz azt mondta nekem, hogy a démon (ördög) arra törekszik, hogy döntő csatát robbantson ki a Szent Szűz ellen.

(Lucia nővér 1957-ben P. Fuentes-nek, Fr. Michel fenti műve alapján.)

Szűz Mária utolsó titka egy szörnyű titok, de igaz és üdvös.

Megéljük Szűz Mária Szeplőtelen Szívének diadalát!

A hűséges és hatalmas Szűz - Virgo fidelis és Virgo potens - beteljesíti csodálatos ígéreteit.

(Fr. Michel fenti műve alapján)

 1941-ben Lucia nővér azt mondta, hogy jelenleg nem szabad a titkot közölnie.

(Fr. Michel de la Sainte Trinité, El misterio del Terver Secreto de Fatima (I))

A dokumentumot Leiria-ban, Lissabon-ban és Leiria-ban őrizték felbontatlanul és lezárva adták át XXIII. János pápának. Ő elolvasta, mindent megértett, jóllehet portugál nyelven írták, és a levéltárba helyeztette megőrzésre.

XXIII. János és VI. Pál pápák kijelentették, hogy a világnak erről nincs közölni valójuk. Amit a fatimai üzenetről tudni lehet, az elegendő a megmeneküléshez és az üdvösséghez.

(Emmeram Ritter: Bote von Fatima, Regensburg, 39. évf., 7/8 sz., 1981. júli/aug. 13.)

A szöveget 1951-ben Rómába küldték.

(Alberto Cosme do Amaral, Leiria püspöke, olasz sajtó szerint, 1981. május 14. ANSA)

1957-ben a Vatikán a fatimai püspöktől bekérte a "harmadik titok" szövegét. A levél április 16-án érkezett meg Rómába. (Ez az időmeghatározás megegyezik Fr. Michel-ével.) Kérdés, hogy XII. Pius olvasta-e a szöveget. Nagy a valószínűsége, hogy nem. Lucia mindenesetre nagyon csalódott volt, hogy "sem a jók, sem a rosszak" nem törődnek a Szűzanya üzenetével. Ottaviani bíboros és Msgr. Capovilla azt mondják, hogy amikor 1959-ben, egy évvel XII. Pius halála után XXIII. János pápa a titkot tartalmazó levél borítékát felnyitotta, az le volt pecséttel zárva.

(A. Hohensinn plébános: "A 13.", 1992.5.13., 13. o.)

1959. augusztus 17-én XXIII. János pápa P. Paolo Philippe-től megkapta a Szent Officiumban őrzött levelet... Azt mondta: "Fenntartom magamnak a jogot, hogy gyóntatóatyámmal (Mons. Alfredo Cavagna) együtt olvassam el." Valóban néhány nap múlva együtt olvasták el. De mivel az olvasás a nyelvi fordulatok miatt nehéz volt, az államtitkárság portugál fordítóját, Mons. Paul José Tavares-t (később Makau püspöke) hívták segítségül. Ezután ismertették a levél tartalmát a Szent Officium és az államtitkárság minden felelős személyével és még néhány más személlyel. A levél olvasása után a pápa egy személyes megjegyzést fűzött hozzá, amelyet titkára, Msgr. Capovilla vett át, s beletette a titkot tartalmazó borítékba... VI. Pál pápa... Feltehetően olvasta a "titkot".

(Msgr. Capovilla feltehetően 1977. június 12.:"Kinder von Fatima", Francesco és Jacinta Marto boldoggá avatási perének lapja, 1977.6.5., idézet a "Betendes Gottesvolk"-ból, Wien, 2/1981)

Abban az évben (1960) az akkori pápa, XXIII. János, néhány bíborossal együtt kinyitotta a levelet - amint mondják, az arcán az ijedtség félreérthetetlen jeleivel.

(Sajtójelentés, 1981.5.15., Ügynökség)

 90A13P Portugália 

Portugália meg fogja őrizni a hit dogmáját.

(Alfred Tyrel írja az üzenet tartalmáról könyvében: Le Profezie di Malachia, Torino 1978, 107. o.)

"A fatimai titok - Lehet, hogy Portugáliáról szól a titok?" Egy könyv címe, melyet Dr. P. Jose Geraldes Freire 1977-ben adott ki. A szerző olyan személyekre hivatkozik, akik ismerik a titkot. Véleménye szerint a titok azokra az eseményekre vonatkozik, melyek Portugáliában 1959 óta napjainkig lejátszódtak.

("Betendes Gottesvolk", 126. szám, 2/1981)

 90A13S Büntetés Lucia nővér, Msgr. Balducci

Lucia nővér már 1957-ben óvta az embereket attól, hogy "lábbal tiporják a szentségeket és megvessék a büntetést, mely egyre közeledik, mert megmaradunk az érzékiség, a hitetlenség és a materializmus állapotában."

("Dolomiten", 1997. június 10.)

Egy nagy büntetés következik be a világra a 20. század második felében... A Sátánnak sikerül nagy tudósokat rávennie, hogy olyan fegyvereket fejlesszenek ki, amelyek képesek néhány perc alatt az emberiség nagy részét elpusztítani.

(Msgr. Balducci ír a Szűzanya ilyen üzenetéről 1917-ben a pásztorgyermekeknek az "Osservatore della Domenica"-ban, idézi a "Neues Groschenblatt" 12/1978)

 90A13T A nyilvánosságra hozatal időpontja 

Lucia nővér szerint a titkot az ő halála után vagy legkésőbb 1960-ban kellett volna nyilvánosságra hozni. Ennek következtében el lehetett volna hárítani olyan veszélyeket, melyek most az Egyházat sújtják.

(Olvasói levél Florian Giacomelli, A-6456 Obergurgl, "Der 13.", 1993. február 13.)

 90A13U Világvége 

... mindig újra folynak a találgatások, hogy a világvége jövendöléséről van szó...

(Sajtójelentés, 1981.5.4., Agentur)

Újra és újra pontos világvége-időpontot feltételeznek.

(Sajtójelentés, 1981.5.15., Agentur)

 90A13V Vatikán Lucia nővér

...fontolgatások,... hogy az ördög átveszi a hatalmat a Vatikánban.

("Südwestpresse" 1981.5.4., Agentur)

A 84 éves ágostonrendi atya, Davide Falcioni, exorcista a Vatikánban, nemrég papságának gyémántjubileumát ünnepelhette II. János Pál pápával együtt, Castelgandolfoban egy kora reggeli misén. A pápa egy sereg pap közepén talált rá és koncelebrációra hívta. A mise után - így számoltak be az olasz újságok - a pápa tréfásan megkérdezte, hogy a Vatikánban is vannak-e ördögök. "Azt válaszoltam neki", mesélte a páter, "igen, Szentatyám, sokan vannak."

(Das Neue Groschenblatt, 10/1997)

 90A13W További részletek Állásfoglalások stb.

90A13W1 A béke üzenete Joao, Leiria püspöke

A fatimai üzenet lényegében anyai üzenet, a lelkek megújításának szolgálatában. Fatima nem ad igazat a képzelt világkatasztrófák hamis prófétáinak. Fatima nem süllyedhet le a szörnyű háborúk szenzációéhes hirdetőinek szintjére. Még kevésbé irányíthatja üzenetét, mely lényegében a béke üzenete, egy bizonyos ország ellen.

(Dom Joao Pereira Venancio püspök a kölni dómban, 1966. november 16.)

Fatima üzenete ezért nem a halál üzenete, nem felhívás pánikra és rémületre, hanem egy közlés az életigenlés és a remény értelmében.

(Joao püspökkel készült interjú, idézi a "Bote von Fatima", Regensburg, 1981 7/8. számból kivéve.

 90A13W2 A titok csak a pápának szól Ottaviani bíboros

... kijelenthetem, hogy mindaz, amit széles körben terjesztenek, csak kitalálás... A titok ügyében csak a pápa illetékes, neki szánták. Ő volt a címzett. És ha a címzett nem határoz úgy, hogy "Ez az a pillanat, amikor elmondom a világnak", akkor nekünk az ő bölcsességére kell bíznunk, hogy az továbbra is titok marad.

(Alfredo Ottaviani bíboros, 1967. február 11-én. Idézet "Bote von Fatima", Regensburg, 1981. 7/8. szám.)

   90A13W3 ... hogy óceánok földrészeket árasztanak el II. János Pál

Minden kereszténynek meg kellene elégednie azzal, ha a következőket tudja: Ha az olvasható, hogy óceánok egész földrészeket árasztanak el, hogy emberek egyik percről a másikra meghalnak, és pedig milliószámra, akkor valóban nem kellene többé a titok nyilvánosságra hozatala után vágyakozni.

(II. János Pál pápa 1980. évi németországi látogatása alkalmából, Sajtóközlemény 1992.5.9., dpa-Feature Rudolf Grimm)

 90A13W4 Ismétlések Mária jelenéseinél Ratzinger bíboros

A bíboros (Joseph Ratzinger) közölte, hogy a pápák véleménye szerint a fatimai titok nem tartalmaz semmi olyant, amit a keresztény ember a Jelenések Könyvéből már amúgy is ne ismerne.

Ratzinger, a Hittani Kongregáció elnöke,... mondta, hogy a titok tartalma megegyezik a Szentírással és már sok más Mária-jelenésben megismételte a Szűzanya.

(Sajtójelentés, 1984.11.12., Agentur)

Ha nem hozzák nyilvánosságra, legalábbis nem mostanában, akkor ez azért van, hogy ne lehessen összetéveszteni a vallásos jövendölést a szenzációhajhászással.

(Ratzinger; Sajtótájékoztató 1992.5.9., Rudolf Grimm, dpa)

 90A13W5 2000-ben nem lesz apokalipszis Mons. Capovilla

Ki ismeri jelenleg a titkot? Lucia nővér, II. János Pál pápa, Josef Ratzinger bíboros, Mons. Loris Francesco Capovilla

1997. október 20-án a torinói "La Stampa" interjút közölt XXIII. János pápa egykori titkárával, Monsignor Loris Francesco Capovillaval. A Fiat-konszernhez tartozó lap címként a következőt választotta:

XXIII. János egykori titkára: csak hárman vagyunk a világon, akik ismerjük a jövendölést (Megj.: Lúciáról megfeledkeztek).

Megmagyarázom nektek a harmadik fatimai titkot

Monsignor Capovilla: 2000-ben nem lesz apokalipszis.

Capovilla két megállapítását a szerkesztő kiemelve hozta:

 "A titok? Nincs kimondva, hogy ez isteni kinyilatkoztatás. Miután a pápa elolvasta, azt mondta: „Nem nyilvánítok véleményt."

 "Laurentin és Messori is tévednek, amikor azt állítják, hogy a pásztorlány az Egyházon belüli harc és eretnekség korszakára utalt. Túl sok a fantáziálás."

Ezenkívül Capovilla megemlítette Messorinak egy megjegyzését, amely szerint VI. Pál pápa a fatimai harmadik titok 21 sorát használta volna ahhoz a beszédhez, melyben az Egyházba behatolt sátán füstjéről szólt.

Capovilla szerint a titok "négy vagy öt kézírásos oldalt" tesz ki.

Amikor annak idején XXIII. János pápa (a borítékot) felnyitotta, munkatársainak is megengedte, hogy elolvassák: Tardini, Dell'Acqua, Samoré az államtitkárságról, gyóntatója, Parente és Filippi a Szent Uffiziumtól, Capovilla, Agagianian, Monsignor Tavares.

90A13X A nagy Ítélet: A Fatimai Szűzanya harmadik titka 

Az Úr irgalmazzon nekünk!

forrás: http://www.jocselekedet.uni.hu/keret.cgi?/html/eltitkolt_fatima_.html

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu