Juji: Látnok I.rész

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Látnok I.rész

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kicsoda Vassula?

Vassula Ryden 1942. január 18-án született görög szülőktől, Egyiptomban. 1966-ban kötött házasságot egy egyetemi hallgatóval, aki 1968-ban kezdett dolgozni a F.A.O.-nak. Ettől kezdve férje karrierje vitte egyik országból a másikba: tizenhat évet töltöttek Afrikában (Sierra Leone, Etiópia, Szudán, Mozambik, Lesotho), és néhány évet az ázsiai Bangladeshben 1984. márciusától kezdve. Férjének újabb áthelyezése révén került gondviselésszerűen Svájcba (1987. augusztusában), ahol kedvezőbb lehetősége adódott az üzenetek terjesztésére.
Szőkesége, északi arcéle azt a benyomást kelti, hogy svéd, mivel a férje svéd. Vassula édesapja is szőke volt, görög létére. Mindkét szülő görög, bár ők már második generációként éltek Egyiptomban. Kiegyensúlyozott, harmónikus lénye mélységes békéjéből fakad. Tapintatos, de nem félénk. Tökéletes mértéktartása belső biztonsággal párosul.
Angolul kapja üzeneteit, amely legerősebb nyelve, de beszél görögül, franciául, svédül és arabul is. Sokáig élt a társadalom előkelőbb rétegeiben: tehetséges festő, de volt manöken is Bangladesh fővárosában, egyszóval belemerült a világi tevékenységekbe és sikerekbe, amelyek számára ma már csak a múltat jelentik. Vonzó magatartása ma tökéletes szerénységgel párosul. Harminc éven keresztül (1955-től -1985-ig) be sem lépett templomba, kivéve az olyan társadalmi kötelezettségeket, mint az esküvő és a temetés.
Pedig gyermekkorában volt két olyan álma, amely mély benyomást tett rá.
Tíz éves korában, alvás közben érte Krisztus hívása. Ellenállhatatlan erővel szólította őt magához.
A következő évben, tizenegy éves korában, álmában látta, amint Jézussal lelki házasságra lép. Szűz Mária tárt karokkal üdvözölte, ruhát és fátylat készített esküvőjére. Mindez annyira mélyen érintette Vassulát, hogy elmesélte édesanyjának, de az álom nem változtatta meg életét.
Az elfelejtett álom most megelevenedett, és időszerűvé vált, mint egy beteljesült ígéret. Vassula emlékszik rá, hogy Mária Magdolna is jelen volt az esküvőn.
De ez csupán olyan álom volt, amely átsuhant életének felszínén. Így történhetett meg, hogy elhagyta a vallásgyakorlatot, belekerült abba az áramlatba, amely oly sok katolikust sodort magával a zsinat utáni időkben. Gyermekkora óta alig tíz alkalommal volt templomban.
Megjelenésének egyszerűsége pozitív jel. Szőke, egyenes haja úgy keretezi arcát, mint ahogy Krisztus látható némelyik klasszikus festményen. Otthonát tökéletesen rendben tartja, amit más látnokok esetében is tapasztaltam, akik az imaéletet gyakorlatiassággal, Isten iránti szeretetüket családjuk iránti szeretettel egyesítik. Ezt tanúsítják mindazok, akik Vassulát otthonában meglátogatták.

 

A tisztulás angyala

 

Mikor kezdődött Krisztussal való kapcsolata?

1985 novemberének utolsó hetében, de akkor még nem Krisztussal.

Mi történt azon a napon?

Testemben természetfeletti remegés-félét éreztem, ami kezemből indult ki. Éppen bevásárlólistát írtam, amikor kezem megremegett, és a ceruza olyan erőssé vált, hogy nem tudtam irányítani. Őrangyalom volt az. Lelki üzeneteket kezdett írni.

Honnan tudta, hogy az őrangyala volt?

Saját kezemet használva írta le, hogy: "Őrangyalod vagyok." Dánielnek hívják, és segített elkészítenem egy rajzot, ami őt ábrázolja.

De amikor ön ír, akkor a saját izmai dolgoznak!

Igen, de ha megpróbálok ellenállni, akkor sem áll meg. Ugyanez a helyzet Jézussal. Egyszer elkezdtem kételkedni, és azt mondtam magamban: "Lehetetlen, hogy ilyesmi történjék velem!" Le akartam tenni a ceruzát, de Jézus, mintegy bátorításképpen, még erősebben irányította a ceruzát. Még gyorsabban írt, mintha azt akarta volna mondani, hogy ne kételkedjek.

De még csak az angyalnál tartottunk...

Az angyal felkészített engem. Egyfajta megtisztítás volt ez. Megmutatta bűneimet úgy, ahogyan a tisztítótűzben látják magukat a lelkek. Most más szemmel néztem a kis bűnöket, amelyek korábban semminek tűntek nekem. Most hatalmasnak látszottak, és ettől olyan rossznak éreztem magamat, hogy szinte gyűlöltem magamat. Hogyan tehettem ilyeneket? Nagy tisztulás volt ez.

 

Jézus diktálása nyomán

Mennyi ideig tartott ez? Két évig?

Nem, az angyallal csupán három hónapig.

A három hónap elteltével ki jött? Szűz Mária? Krisztus?

Jézus jött. Azt kérdezte: "Melyik ház a fontosabb? A te házad, vagy az én házam?"

Akkor látta is Őt?

Igen, bensőleg. Le tudom írni, hogy milyen. Azt is mondtam Neki: "Gyakran látszol szomorúnak." Azt válaszolta: "Nem vagyok szomorú, amikor alázatos lelkekkel vagyok, akik feláldozzák magukat, akik szeretnek engem."

Mindig szomorúnak látszott?

Gödröcskéi vannak, amikor mosolyog!

Van valami ezekben az üzenetekben, ami problémát jelent. Jézus több alkalommal is mondta önnek, hogy szenved. Hogyan lehet az, hogy feltámadása után is szenved?

Lelki vezetőm ugyanezt az ellenvetést tette: "Hogyan szenvedhet most, amikor már megdicsőült?" Jézus így válaszolt: "Azért szenvedek, mert egy vagyok veletek, és érzem, amikor valaki ellenem lázad."

Három hónappal az angyal jelentkezése után kezdte felismerni Krisztust, 1986. februárjában. Hogyan történt ez?

Egészen addig féltem Krisztustól, de amikor átvette angyalom helyét anélkül, hogy tudtam volna, az üzenet végén így szólt: "Látod, ilyen közvetlen kapcsolatban kellene lenned velem." Ragaszkodik ehhez a közvetlenséghez.

Kifejtené ezt részletesebben?

Természetfeletti, és mégis közvetlen

 

Az üzenetek kezdetén, még Bangladeshben, amikor Jézus éppen diktált, hirtelen eszembe jutott: "A sütő be van gyújtva!" És felkiáltottam: "Jaj!" Jézus megkérdezte: "Mi a baj?" "Azt hiszem, valami leég a sütőben." - mondtam. Ő így válaszolt: "Akkor gyorsan menjünk le!"... Ugyanakkor szentségét is kinyilvánítja, a közvetlen kapcsolat együtt van jelen a szentséggel.

Mit ért ön szentségen?

Isten imádását.

Igen, a szentség bibliai értelemben természetfelettit jelent. A diktálás folyamán ön az elragadtatás állapotában van? Elszakad-e a külvilágtól, mint a medjugorjei látnokok? Úgy tűnik, hogy nem.

Nem, én mindazt látom, ami körülöttem van, de teljesen elmerülök Jézusban és üzeneteiben. Egy kicsit ahhoz hasonló ez, mint amikor valaki az íróasztalnál ír, és nem gondol arra, mi van körülötte, pedig ott van a szeme előtt.

Ön azonban erősen függő viszonyban van. A medjugorjei látnokok szabadságérzetét kifejezetten megerősítették a jelenések.

Jézus azt kérte tőlem, hogy egyetlen lépést se tegyek anélkül, hogy Őt meg ne kérdezném.

És nem teszi önt ez robottá? Ez már nem is az ön kézírása, ez másvalakié. És bár az ön keze írta, a grafológus mégse merné azt mondani, hogy ugyanaz a személy írta mindkettőt.

Igen, de Jézus megmondta, és világosan meg is mutatta, hogy ez a kézírás nem automatikus írás, aminek sokan tartják. Egy nap azt mondta: "Ma saját kézírásoddal írod az üzenetet, azért, hogy azok, akik nem értették meg igazán ezt a kegyelmet, amelyet neked adok, megértsék, és tudomásul vegyék, hogy ezenfelül azt a kegyelmet is megadtam, hogy meghalld hangomat. Engedd meg nekem, hogy ma csak diktáljak neked. Figyelj, és írj!"

Ekkor Vassula megmutatta jegyzetfüzetét ott, ahol a kézírás megváltozik a többi üzenetéhez képest. Az ő saját, kicsi betűs, finom írása így kezdődik: "Vassula, a napok meg vannak számlálva." Ez az üzenet két oldalon keresztül Vassula szokásos, saját kézírásával folytatódik, és így fejeződik be:

"Ezt mindazokért tettem, akik azt hiszik, hogy miközben mozgatom kezedet, te nem hallod és nem érted, hogy én, az Úr ihletlek téged írásra. Most pedig folytassuk, Vassulám, olyan módon, ahogy én szeretem."

És újra megjelenik a nagyalakú kézírás:

"Fogadd békémet, légy éber!"

Nem, Vassula nincs robotszerű, mechanikus függő viszonyban. Ő nem irányított, hanem ihletett. Teljes közvetlenséggel fejezi ki magát. Szabad, nyugodt és boldog. Több benne a befogadás, mint a függőség. Nincs szó semmiféle kényszerről, sokkal inkább a szeretet elfogadásáról. Megkértem, hogy magyarázza ezt meg nekem.

Az üzenetek esetében az ön keze az, ami mozog, vagy hallás utáni diktálás történik?

Diktálást kapok.

De ön azt mondta, hogy a kezét bizonyos módon mozgatták!

Igen, egyidejűleg mindkettő. Eleinte Jézus diktálás nélkül vezette kezemet. Egy napon azután így szólt hozzám: "Szeretném, ha megtanulnál hangomra figyelni, a belső hangra." És hat hét alatt megtanultam meghallani hangját. Szóról szóra diktált. Időnként előfordulnak olyan szavak is, amelyeket nem ismerek. Ezeket meg kell keresnem a szótárban.

Vannak még az angol nyelvben is olyan szavak, amelyek nehézséget okoznak önnek?

Igen, van néhány szó, amelyet nem ismerek. Más alkalommal Jézus egy egész bekezdést mond nekem egyszerre, és sietnem kell, hogy leírjam, mielőtt elfelejteném. De ha mégis elfelejtem, emlékezetembe idézi azt a szót, amelyet kihagytam. Egy napon felszólított, hogy gyónjak meg. Ellene voltam. Ki akartam radírozni a megkezdett mondatot, de Ő megállította kezemet. Mintha ceruzám leragadt volna egy ponthoz. Másik kezemmel akartam segíteni, azzal, amelyik szabadabb volt. Ekkor a ceruza kifejezetten megfordult a kezemben, ugrott egyet, kezemet pedig mintha visszadobták volna.

A kézírások különbözősége jól látható. Amikor diktálásra ír Vassula, akkor nagyobb betűkkel ír, igen hosszú betűkkel. Amikor magának jegyez fel, kiemel, vagy megmagyaráz valamit, olyankor saját kicsi, finom, törékeny betűivel ír. Emellett mindent kétszer ír le. Először gyorsan lejegyzi, azután elhagyva minden személyes vonatkozást, újra leírja az egészet, sokkal gondosabban.

Amikor újra leírom, Jézus kijavít engem.

A szavak közé ön időnként szíveket rajzol, sok szívet.

Ezek a Szent Szívet jelentik.

Ezt is sugallatra teszi?

Igen. Más alkalommal halat rajzoltam.

Ön az imént azt mondta, hogy Isten egyszerre természetfeletti és közeli, imádandó és közvetlen. Hogyan egyezteti össze ezt a kettőt?

Kezdetben ülve írtam. Most úgy írok, hogy egy kis asztal előtt térdelek szobámban, ahol sok ikon van. Kezdetben nem térdeltem le, amikor azonban igazán megértettem az üzenetet, tudatára ébredtem Krisztus nagyságának is. Így szólt hozzám: "Nem érdemlek én ennél többet?"
Azóta térdelek.

És mennyi ideig?

Négy, vagy néha hat órán át. Négy órát reggel és kettőt délután.

Azt akarja mondani, hogy ezalatt csak ír? Vagy imádkozik és kérdez Tőle valamit?

Igen, mindenről beszélek Vele. Azt mondta, ne tegyek egyetlen lépést sem anélkül, hogy megkérdezném Őt: "Jöjj hozzám, kérd tanácsomat, és felelek neked."

Megkérdezte Jézust, hogy idejöjjön-e?

Igen, megkérdeztem, és azt válaszolta: "Bízzál bennem, és támaszkodj rám!"

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu