Juji: Tamás evangélium

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

 • Tagok - 222 fő
 • Képek - 4510 db
 • Videók - 870 db
 • Blogbejegyzések - 1992 db
 • Fórumtémák - 26 db
 • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

 • Tagok - 222 fő
 • Képek - 4510 db
 • Videók - 870 db
 • Blogbejegyzések - 1992 db
 • Fórumtémák - 26 db
 • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

 • Tagok - 222 fő
 • Képek - 4510 db
 • Videók - 870 db
 • Blogbejegyzések - 1992 db
 • Fórumtémák - 26 db
 • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

 • Tagok - 222 fő
 • Képek - 4510 db
 • Videók - 870 db
 • Blogbejegyzések - 1992 db
 • Fórumtémák - 26 db
 • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Akkor most nézzük, mit ír a Tamás evangélium. Ez nekem evangélium, igazi örömhír. A Bibliai azonban nekem nem. Annak én nem tudok örülni. Tehát Tamás értekezése a következőket írja.

,,XI. Jézus nyolc esztendős lett. József ekét és jármot készítő ács volt. Egy gazdag ember mondá Józsefnek, hogy csináljon neki egy szép és díszes ágyat. József készen lévő fája, ehhez a munkához rövid volt, amiért is némi zavarban volt József. De Jézus azt mondta neki, hogy:
,,Ne búsulj, fogd meg ezt a fát egyik végén, én pedig a másikon és kinyújtjuk”.
Ez meg is történt s a fa olyan lett, mint kellett.
,,XII. Látván, József minő kegyelem birtokában van, továbbá hogy testileg is növekedik, elhatározta, hogy a betűk tanulására adja. Át is adta az egyik tanítónak, aki azt mondta Józsefnek:
- Miféle betűkre kívánod a gyermeket tanítani?
- Előbb a hazai, azután a zsidó betűkre, felelé József”.

Hazai? Hova sorozza, hova értelmezi magát József, ha a hazai és a zsidó között különbséget tesz? Egy biztos, zsidónak nem nevezi, nem számítja magát.

Nikodémus evangélium II. fejezete szerint mikor az Úr Pilátus előtt állt, Annás és Kajafás ezeket mondá Pilátusnak:

,,Mi azt mondjuk az egész néppel együtt és nem hiszünk neki, mert paráznaságból származott. Ezek különben prozeliták és az ő tanítványai.
Pilátus magához hívta Annást és Kajafást és azt kérdezte:
- Kik azok a prozeliták?
- Akik görögöknek születtek, de aztán zsidókká lettek.”

Abban az időben a görögöt és a szkytát egynek vették. Tehát megint egy fontos információ. Nem zsidó, hanem szkíta. Nem én mondom, hanem Ők.

Az arab evangélium 46. r. szerint midőn a gyermek Jézus sarat készítve játszott, ,,Odament a zsidó Hanán fia” stb. és szétrontá azt. Miért emeli ki, hogy a zsidó?... A többi gyermek nem volt zsidó?

Az arab evangélium 40. fejezete szerint ezt mondta a gyermek Jézus, hogy ,,Izrael fiai a népek között olyanok, mint a szerecsenek. 

Az is köztudomású, hogy Jézus arameus nyelven beszélt. - Megjegyzem, az akkori szamariaiak lakosság egy részének szent könyve a tóra is arameus nyelven van írva nem pedig zsidóul. - Már pedig ha zsidó lett volna, akkor nem arameus nyelven beszélt volna. Az evangéliumokban sem egy cáfolata volt arra vonatkozólag, hogy nem volt zsidó. Tehát nem lehet átzsidósítani, mint ahogy a zsidók a Babilóniában tanult bölcs dolgokat átzsidósították és úgy írták be könyveikbe, mintha azok zsidó szellemi termékek lettek volna és nem Babilonból, a suméroktól plagizált idegen dolgok. Akkor most lássunk egy párat a hivatalos evangéliumok sorai közül. 

Szt. János ev. VIII.

,,47. Aki Istentől van, Isten igéit hallgatja. Ti azért nem hallgatjátok, mert nem az Istentől vagytok. 
48. Felelének azért a zsidók és mondák neki:
Nemde jól mondjuk mi, hogy szamaritánus vagy te és ördögöd van?
49. Felelé Jézus: Énnékem ördögöm nincsen, hanem tisztelem Atyámat és ti tiszteletlenséggel illettek engem.”


Ezekben a sorokban benne van Jézus urunk nem zsidó léte, lévén Ő szamáriai. Nem tudom tudjátok-e, hogy szamária a rómaiakkal való háború során került a zsidókhoz. Ezt úgy kell érteni, hogy amiért Trianonban elcsatolták, elvették tőlünk a felvidéket és Erdélyt, az ott lakók nem lettek szlovákká és románná. A zsidók tudják is, hisz mondják. Jézus nem is tiltakozik ellene. Miért is tenné, hisz ebben a kérdésben igazuk volt. Ő csak az ördöggel való kapcsolat ellen tiltakozik. 

Szt. János ev. VIII. 17. ,,A ti törvényeitekben pedig az van írva, hogy két ember bizonysága igaz”.
A ti törvényetekben…Ti? Kiket kell ez alatt értenünk? A zsidókat vagy a farizeusokat? De mivel a törvény vagy tóra nem farizeusi, hanem zsidó törvény, tehát a zsidó értendő alatta. Ti és nem mi. Miért? Mert semmiképp sem vállal velük közösséget. Azt hiszem elég egyértelmű.

Szt. János XIII. 33. ,,Keresni fogtok engem, de amint a zsidóknak mondottam, hogy: Ahová én megyek, ti oda nem jöhettek, úgy mondom nektek is.”

Ha zsidó lett volna, vagy ha tanítványai zsidók lettek volna, akkor azt mondta volna, hogy mondtam nektek. Miért választja ketté a tanítványokat és a zsidókat? Nagyon egyszerű. A tanítványok ugyanis nem zsidók, hanem galileaiak. Még Szent Péter apostolt is megismerték beszédéről. Máté XXVI. 73. szerint galileai tájszólásáról. A színzsidónak ugyanúgy nem volt tájszólása, mint a szín szamariainak a saját nyelvén.
Szt. János ev. XVIII. 36. szerint pedig így szól Pilátusnál az Úr: ,,Felelé Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, szolgáim bizonyára harcra kelnének, hogy a zsidók kezébe ne kerüljek” mit is mondd? Megint elkülöníti magát. Ezt mondja - a zsidók kezébe ne kerüljek. Magyarán goj volt. A mienk, és mi az övéi vagyunk.

Nem semmi információ a következő sem. Nézzük csak meg mit is hagytak benne a Biblia Szent János ev. VIII. 41. Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek… 
42. Monda azért nekik Jézus: Ha Isten volna a ti Atyátok.
44. Ti az ördög atyától valók vagytok és az ő kívánságait akarjátok cselekedni. (Másik fordítás szerint: A ti atyátok az ördög és atyátok kívánságait akarjátok cselekedni.) Az gyilkos volt kezdettől fogva és nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság.

Shamash


Nem tudom, tudod-e, hogy a zsidónak mindene volt a szombat. Ezt többszörösen megtörte. Emiatt is üldözték halálra. Másik fontos dolog volt a véráldozat. Ezt nem csak lekicsinyelte Jézus Urunk, hanem később törölték is. A harmadik nagy zsidó specialitás volt a szentély. Kimondja, hogy Istent szellemben és igazságban való imádása az igazi áldozat és ima, nem pedig a jeruzsálemi szentély vagy véráldozat… Forradalmi újítás, mintegy megtagadása a zsidó szellemnek! Bezárult vele a templom szentélye örökre. Negyedik a körülmetélkedés, a zsidók elengedhetetlen jele. Ezt is lekicsinyli és elveti. Ötödik a kézmosás. Elhagyják, mint értéktelen formaságot. Hatodik a kóserkoszt. Elveti, mondván: ,,nem az fertőzi meg az embert, ami a száján bemegy - hanem ami kijön…” Hetedik a fajszeretet, amit – mint a gojjal szemben való zsidó önimádásnak morálját elveti s helyette az egyetemes emberszeretetet állítja be. S így van ez végig. Azt hiszem ennyi már elegendő ahhoz, hogy aki nem tudta, hogy nem zsidó, meggyőződhessen róla. Az, aki a zsidó vallás szinte minden fő pontját elveti vagy átnemesíti azt nem mondhatjuk zsidónak. Vegyük hát tudomásul, hogy a zsidó emberek egymást mindig felismerték és ne akarjuk a nyakába akasztani azt a Jézust, aki nem az, hanem fogadjuk vissza magunk közé. ÉRTÉKELJÜK AZ Ő SZERETETÉT ÉS CSELEKEDJÜNK ÚGY, AHOGY AZ IGAZI JÉZUS ELVÁRJA TŐLÜNK. Emlékezz arra, szerintem azt még tanultad, hogy őseink a hegytetőkön a Nap felé fordulva imádkoztak Istenhez és nem sötét templomokban. Szerintem nem lenne baj ismét így cselekednünk.

 

forrás: http://www.azigazijezus.hu/php/page.php?5

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Keliger Pal üzente 11 hónapja

Az elmùlt 6-8 hònapban tõrlõm a hozzàszòlàsaimat, erre itt nincs mòd. 3 òra utàn szeretném, de nem lehet.
*
Ezek nem segìtenek senkin. Valòjàban az "oroszlàn" kũzd bennem az életéért, melyrõl Jézus beszél. Vagy õ vagy én. Ezek ego kirohanàsok. Lesz még bõven. Hja!
*
Ha màr tõrõlni nem tudom, cizellàljuk.
Nem tudom hogyan mũkõdik a vezetékes telefon sem. Membràn meg elktronok. Miért nem Isten? Ha nem értek valamit, ràkenem òcsòba, nemde?
*
Szòval amit nem tudunk, mondjuk hogy nem tudjuk. Ennyi.
A hypnòzis (vagy hipnòzis?) adott. Amit Jézus mond az ùt elején ki àll és a végén ugyanaz, az maga a definìciòja.
Beszél a màtrixròl is. Õk befolyàsoljàk. Tũzre rakta, ahogy mondta. Ràterìtették a mennyet, csak nem làtjuk. Csakùgy a halottakat, akik feltàmadnak.
*
Végig errõl beszél. Valòjàban a testũnk egy avatàr, a màtrix része. A csavar ott van, hogy hypnòzisban nem vàlunk a célszeméllyé, csak azt hisszũk. Marad egy részũnk a valòsàgban, mely jelzi a problémàkat. Fekete doboznak hìvom és két féle jelet kapunk : erkõlcs agy jòzan ész formàjàban. Itt ũtõtte ki a biztosìtékot a magyar fordìtàs mely Szent Lélékrõl beszél, szent szellem helyett, mely nem màs mint a jòzan ész.
Nagy, nagy hiba, mert errõl szòl az egész.
*
Van az elme, az intellekt, az intelligencia, a tudat ... és messze felettũlk a jòzan ész. Az tudja pl hogy az idõ nem véges, sem egy alagùt. Tudja hogy semmi sem forog. Semmi sem szũletik, felnõ és meghal. Tudja. Tudod. Tudod hogy olyan nincs hogy egy csirke 3 naposan és 38 naposan tartalmazza az õsszes informàciòt az õsszes eddigi és jõvendõ àllapotairòl. A 8. napon minden ùgy nõ, hogy a 17.; a 32. és 178. napon is minden pont ùgy alakulhasson, ahogy kell, beleértve a tojàsrakàst etc. A jòzan ész pontosan tudja hogy ilyen nincs. Csakis egy interaktiv màtrixban, ahol a felnõttet megrajzoljàk és leképezik belõle a fiatalabb és idõsebb àltozatokat, s elkezdik a Disney showt. A gyermek test csak egy projekciò lehet és az õsszes tõbbi. A tudat (kettéhasìta) nyìlik mint a ròzsa, 3 évenként 1-1 évig. Az elsõ 2 évesen a gyõkér csakrànàl (bilire vele). 5 évesen a szakràlis csakrànàl (nincs télapò). 8 évesen solar plexus (kicsi felnõtt), 11 szìv (sex + intuìciò + àthallàs a tudatalatti 5 csakràjàba ((mely vìzszintes - Jézus a kereszten szimbolizàlja; két kéz, két vàll és a szìv, az kettõs csakra)), 14 évesen a torok (sajàt hang), 17 évesen a 3. szem (sajàt ùt) , 24 évesen a korona (kàosz) és 29 évesen felette a bõlcsesség csakra, màr akinek....
Aki 7 csakràròl beszél, annak nem, az marad a màtrixban.
*
Nos vilàgos hogy miért 30 évesen kezdett Jésus dolgozni. Az ũgy bonyolultabb, mert õ felnôtt testet vett fel, valakiét aki elvitte odàig. Igy a gyermekkoràt el is lehet felejteni.
*
Elég nagy lélégzetũ a téma, abba is hagyom. Csak annyit, hogy a testtel kaptunk egy csomò szerepet is. Nincs hypnòzis szerep nélkũl. Mégpedig REPTILE szerepeket kaptunk. Azaz hũllõ. Igy nem hũyék akik erre nyomoznak, csak azt nem veszik észre, hogy mi vagyunk a gyìkemberek. Nekũnk nics anyànk, baràtaink, ellenségeink vagy dominàns magatartàsunk. Csak nézz meg egy Hollywoodi filmet. Egy hegyi faluban, ahol tegnap vezették be az àramot, érteni fogjàk a tõbb tìzezer aprò kicsi jelet, hangsùlyt, szituàciòt tõkéletesen, mìndenki mindenũtt minden jelben egyetért, mìg arròl sem tudunk megegyezni hogy hogyan mérjũnk tàolsàgot, hũelykkel, làbbal vagy az Egyenlìtõel. Csakis ùgy lehetséges, ha belénk an égetve minden aprò jel és a test erre van szabva. Ez gyìkember test, kicsit àtformàlva.
*
Nos, hagyok bõven gondolkodni valòt.

Válasz

Keliger Pal üzente 11 hónapja

Kõszõnõm az õszefoglalòt! (Az ékezeteim franciàsak lesznek).
*
Ma olvastam bele elõszõr a Tamàs ũgy magyar értelmezésébe, igaz ez a bejegyzés az evangéliumot nem is sùrolta. Sebaj.
*
Nézzétek, akaratlanul is a segìtségemre vagytok. A kõetkezõképpen:
Tudom hogy hol van Jézus a jelen pillanatban. Jelképesen egy nagy teremben, amely tele van gépekkel, amelyeket az Avatàr cìmũ filmbõl ismertek. Ott ũl és a kõrmét ràgja.
Vàrja hogy valamelyik életjelet adjon.
*
Nem, nem vagyunk egy avatàrban. AMIT IROK EGYSZERI, KIVÉTELES.
Hypnozis alatt vagyunk, s az àlom képzésére borìtottak rà egy màtrixot. Attòl oly hiteles, hogy a mi grafikus kàrtyànk, a lélek képzi le. Ez a kàrtya kell nekik.
*
Ez a csàvò igen tõkõs hogy behipnotizàltatta magàt, lehozta a tanìtàst és a keresztre ment, ha csak jàtszàsibòl is, de kõszi. Bevàllalnàd?
Ès mindezt semmiért. Alig - alig jõn ki valaki. Kìvũlrõl nem lehet felébreszteni senkit. Az egyetlen személy, akirõl tudom hogy célegyenesben volt, az Exupéry, a kisherceges. Nem véletlenũl a màsodik legnépszerũbb az Ùj Testamentum utàn.
*
A hipnòzisod a seggnyalò, istenkedõ majomkodàs és még Jésus sem tud kigyògyìtani a hũlyeségbõl.
*
Nos, a teljes kàoszbòl négykéz - làbadozom. Semmi motiàciò, de végũl is most kaptam. Ez a mocsàr felébresztett kicsit. Màr csak a Jésus gyerek miatt is nekivàgok, legyen valami értelme annak, amit tett; mert ròlatok lepereg.
Kell a motivàciò, mert nem emlékszem rà hogy ki voltam az ùt elején.
Annak ellenére sem hogy voltam megvilàgosodott anno 3 hònapig, s elvesztettem azt. Az még messze van a mennyei kiràlysàgtòl. Annyit tanultam legalàbb, hogy a keletiek teljesen el vannak tévedve. Az elmét nem szabad elnyomni, akkor is uralni fog. Õk a Matrixban lesznek hübérurak. A màtrix lényege hogy hihetõvé teszi a folytonossàgot, a karmàt. Ehhez kellenek nagyàgyùk, akiknek kũlõn menyorszàguk van.
Jésus beszél ròluk "Jõnnek majd pròfétàk akik azt adjàk neked, ami a tied és nem kérnek semmit cserébe. De vajon mikor jõnnek majd azért, ami az õvék?" .. Jõnni fognak a Buddhàk, tuti.
*
Kõsz a tũrelemért. Egyszer meg kellett szòlalnom .... de akkor is minek?
Kũlfõldieknek nem ìrok, azok nem csak alszanak, de még horkolnak is.

Válasz

szitok hát nem hiszem itt hlyen lenne vitánatnak Vili tudja int rak ide ide ki hisz ez o oldala légyeszeves ne vitázok külben is anyu nagyaon roszúl van ő ére imatokokok szép estét neked vili

Válasz

Jó Vili üzente 2 éve

csak akkor írj nekem ilyeneket légyszíves, ha látsz harmadik szemmel és képes vagy olvasni az Akashában, addig is van mit tanulni neked is ....!

Válasz

Evia üzente 2 éve

Az idézet nem Tamás evangéliumából való

Az apokrif irodalomban számon tartanak egy másik, Tamás nevéhez fűződő evangéliumot is, amit „Tamás gyermek-evangéliumának” neveznek. Ez utóbbi Jézus 5 és 12 éves kora közötti időszakról szól. Az V. század körül keletkezett, íróját az „izraeli Tamásnak” tulajdonítják, aki nem azonos Tamás apostollal. Ebben a műben a kis Jézus könyörtelen, bosszúálló gyermek, aki természetfeletti erejét akár még gyilkosságra is felhasználja. Tamás apostol nevéhez fűződnek még a „Tamás, a vitázó könyve”, „Tamás apostol cselekedetei” és „Tamás apokalipszise” című apokrif-gnosztikus írások is. Ezek a művek azonban jóval később íródtak. Ne keverjük össze ezeket Tamás evangéliumával

Válasz

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu