Juji: Valentinus (110-175)

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Valentinus (110-175)

14 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás


Az egyiptomi születésű Valentinus (110-175), gnosztikus költő és tanító, Bazilidész tanítványa volt. Tanítása szerint az istenség harminc aiónt ölel fel. (Az aiónok hosszú időegységek, világkorszakok. Aleister Crowley istenek tulajdonságaival ruházta fel az aiónokat, mint Ízisz aiónja (holdistennők kora), Ozirisz aiónja (napistenek kora) vagy Hórusz aiónja (a mágikus gyermek kultusza). A görög Aión isten kapcsolatba hozható a gnosztikus Abraxassal, de az isz. 2. és 3. század folyamán összeolvadt a Mithrász-kultusszal. (Mithrasz a fény perzsa istene, a Bika korszakhoz kapcsolódik. Nagy Sándor hadjárata után a vallások egybeolvadtak és Mithraszt a görög Héliosszal kezdték el azonosítani.)


Valentinus a harminc aiónt négy fő csoportra osztotta, melyek a 1.feneketlen mélység, csend, elme, 2. az igazság és világ, 3. az élet és 4. az ember, egyház. Ezek megfeleltethetők a Kabbala négy világának, a teremtés egyes stádiumainak. Ezek az Aziluth (Creatio Emanata - A Világosság és a Fény megteremtése), a Briah (Creatio Creata - Az ősképek megalkotása), a Jezirah (Creatio Formata - Konkrét dolgok ideáinak megformázása) és a Asiah (Creatio Facta - Létező anyagi dolgok létrehozása).

A harmincadik aión, sophia (bölcsesség) teremtette az anyagot, és belőle született Ialdabaoth. János irata szerint Ialdabaoth, egy arkhón, akit Pistis Sophia teremtett a káosz árnyékából. (A gnoszticizmusban Sophia, az isteni bölcsesség női képviselője, ami a héber Kabbalah Binah szefirájának felel meg.) Ezután az oroszlán alakjában megjelenő, androgün jellegű Ialdabaoth teremtette meg a mennyeket és a földet.

Valentinus szerint Jézus szerepe az volt, hogy visszaállítsa sophia eredeti státuszát, a Pléróma (a fény világa, a mennyei aiónok lakóhelye) vagy az istenség részeként.
A valentiniánus gnoszticizmus megalapítója szerint az aiónpárok között jelentős szerepet játszik a szexualitás, amit a szekta tagjai is előszeretettel utánoztak. Ezeket a szertartásokat a római Lupercalia előtt tartották. (A Lupercalia az ókori rómában Lupercus tiszteletére rendezett termékenységünnep, amit február 15-én tartottak. Lupercus Pánnal vagy Faunusszal azonosított termékenységisten, aki a hiedelem szerint a nyájakat védelmezte a farkascsordáktól. Az ünnepség során megtisztuló szertartásokat végeztek, mellyel a természet újjászületését igyekeztek elősegíteni és rítusokat végeztek az állatok védelmére a farkasokkal szemben. A csak báránybőrt viselő Luperci-k, azaz a farkasűzők a Palatinus-domb körül helyezkedtek el, és a nőket báránybőrrel csapkodták, hogy biztosítsák termékenységüket.)

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Amúgy a mayákkal ellentétben én úgy tudom, hogy a mostani a hatodik teremtési ciklus a Földön. Hogy egyes ciklusok milyen hosszúak voltak időben? Nos, többen vallják azt, hogy egy ciklus egy eon. És az eonnak is a 25 000 éves nagyév értelmében számolnak. Nem hiszem, hogy a ciklusok egyformák. Szerintem egy precessziós év a minimum, de miért ne lehetnének akár sok millió évesek is?

Szóval, mi támasztja alá, hogy a 6. teremtési ciklust éljük? Nem hiszem, hogy meggyőz benneteket az, ha azt mondom, hogy több spirituális tanítótól is ezt hallottam, aki egymástól függetlenek, már amennyire az anyagi világban ez függetlennek tekinthető. De le van írva a Bibliában is, és "akinek szeme van a látásra, látja". Méghozzá a Teremtés könyvében. A teremtés első hat napjáról a Biblia részletesen ír. A hetedikről - a szombatról - nem. Csak annyit, hogy a Teremtő Isten megszűnék minden tevékenységétől és megszentelte a szombatot. Pedig szerintem abba nem hagyja a teremtés munkáját egy pillanatra sem. És ezt bizonyítani is tudom.

Szóval mi a helyzet a szombattal? Talán azért nem ír róla a Biblia, mert még nem történt meg? Mert a mostani 6. teremtési ciklusunk még csak a péntek? Ha megnézed az embert, akkor rájössz, hogy ez így van. Miért?

A teremtés napjaival párhuzamba állítható a hat zuhanás, amiről szintén a Bibliában olvashatsz. Az új élet teremtéséről ír. Mikor kijöttünk az Édenkertből (az inkubátorból, mert életképessé váltunk, és nem követtünk el semmiféle eredendő bűnt!) az élet teremtéséhez, a szaporodáshoz elegendő volt a gondolat. 1. nap.
Aztán egy nagy hanyatlás, zuhanás után már egymás szemébe kellett nézni. 2. nap.
A következő zuhanás után már szó kellett a teremtéshez. 3. nap.
Mégyegy zuhanás után már érintés kellett. 4. nap.
A következő zuhanás után öleléssel működött. 5. nap.
A legutolsó nagy zuhanás óta pedig "öv alatti döngetés" az élet teremtésének eszköze. 6. nap. Nézz körül, itta tartunk? Igen.

És mi van a 7. nappal?
A szombat nap az, amit az Úr megszentelt.
szombat nap = megszentelt nap.
szombat = megszentelt.
szomba = megszentel.
A magyar nyelv lehetőséget ad arra, hogy felcserélj szótagokat. Vagyis:
ba-szom = megszentel, csak ne öv alatt értsd. Legalábbis ne ott legyen a vezérlő egység. Bár még az is megszentelés, hiszen ha gyermeket nemzel, azzal napocska, csillagokcsa érkezik az anyagba, vagyis megszenteled az anyagot. Mi meg azt hisszük, elhitették velünk, hogy ez egy vulgáris szó...

Szóval egy megszentelt teremtési csiklus vár ránk, ami előkészíteni hivatott az új vasárnapi ciklust, amikor is még olyan magas szinten voltunk, hogy a teremtéshez elegendő volt a gondolat. Szívesen lennél ennek a megszentelt teremtési ciklusnak a kovásza? Még van elegendő idő arra, hogy azzá válj. Nehéz feladat, nagy kihívás. De képes vagy rá. A feltétel nélküli, Jézusi szeretet tesz képessé rá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A világ és az emberiség tehát sorjában vagy pedig egyidejűleg bizonyos eonikus befolyásoknak van kitéve, illetve ezekre kell reagálnia.
Az „eon” fogalmát mind a természetfelettire, mind a bukott természetre alkalmazzák. A régi gnosztikusok például akkor beszéltek eonokról, ha az isteni világ nagy elveire, vagyis az isteni hierarchiák lényeinek egy osztályára vagy az el nem bukott világ állatövének elveire gondoltak. De akkor is eonokról szóltak, amikor a bukott világ elveire akartak utalni. Példa erre a Pistis Sophia, akinek át kell haladnia a bukott világ állatövének minden elvén, a 12 eonon, hogy végül eljusson a 13. eonba, a megszabadított emberiség új életterébe, a Krisztus-hierarchia területére.
A bukott világ e 12 eonja valamint a hét „archon” vagy rektor – a bolygói szellemek – együtt képezik a bukott világ szerkezetét, amelyet az én-központú „luciferi” tudat hat át. Ezek jelenítik meg tehát ennek a tudatnak a 12 nézetét, amelyből a bukott emberiség él.

Az eon vagy az archon fogalmát a régi gnosztikusok és a Rózsakereszt modern gnosztikus Szellemi Iskolája még egy másik jelenségre is alkalmazta ill. alkalmazza: nevezetesen a bukott emberiség által közösen létrehozott mágneses terekre. Ha például egy vallás dogmáit a hívei imákkal és kultusszal, gondolataikkal, érzéseikkel és életvitelükkel évezredeken át éltetik, akkor egy közös mágneses tér keletkezik, amely ezt a vallást a tükörszférában képviseli. Minél több ember táplálja ezt a mágneses teret, és ezt minél erőteljesebben teszi, annál hatalmasabb lesz ez, alkotóira pedig annál nagyobb befolyást gyakorol. Az eon és a hívei kölcsönösen táplálják és erősítik egymást. Mindenki tudja, hogy az ember milyen könnyen egy rögeszme áldozatául eshet, amelyet ő maga folytonosan táplál, s amely azután függetleníti magát őtőle.
A Szellemi Iskola irodalmában arról is olvashatnak, hogy ezek az eonok, az emberi gondolatok, érzések és akarati impulzusok e teremtményei saját tudatot is kifejleszthetnek, amellyel a függőségükben lévő embereket irányítják. Itt két szempontot kell megkülönböztetnünk. Az első: egy eon „fixa ideaként”, rögeszmeként önállósítja magát, és önálló életre tesz szert, amelyet folyamatosan az alkotójának kell fenntartania. Ez az önálló létezés, ez a tehetetlenségi erő és az ilyen eonikus mágneses mezőnek az a hajlama, hogy teremtőjének különösen a reá fogékony tulajdonságaihoz kapcsolódjék és ezeket megnyilvánulásra sarkallja, egy intelligens, tudatos lény magatartásához hasonlítható. Azonban itt természettörvényszerű hatásokról van szó: ha valakiben egy ilyen eon kapcsolódási pontot talál, akkor ez mintegy mágneses vonzerővel, szívó hatással köti őt az eon mágneses teréhez.

A másik nézet: egy dogma-rendszernek mindig vannak olyan követői, – hogy a példánknál maradjunk – főleg a hozzá tartozó hierarchia csúcsán, akik annyira azonosultak vele, hogy asztrál- és mentáltestük teljesen eggyé vált ezzel, és anyagtestüktől függetlenül tudatosan képesek ezekben a finomanyagi testekben élni. Ha ők meghalnak, előfordulhat, hogy a tükörszférában is tudatosan képesek fenntartani asztrál- és mentáltestüket, és ellenállnak a túlvilág általános felbomlási folyamatának. Így sokáig késleltethetik egy újabb inkarnáció időpontját. Ezek a lények együtt egy tudatos hierarchiát alkotnak a tükörszféra-eonon belül. Ennek a tudatnak a segítségével az eonnnak evilágon élő híveit felismerik, körülveszik, s olyan magatartásmódra ösztönzik, mellyel hozzájárulnak a hierarchia éterekkel való ellátásához. Akár önkéntesen testet is ölthetnek, hogy evilági híveiket újólag imákra, jámborságra stb. serkentsék, hogy a hierarchia a túlvilágon további táplálékhoz jusson.
Mondanunk sem kell, hogy az ilyen lények semmiképpen sem szabadultak meg. Ellenkezőleg. Az új, isteni életterülettel nem kerültek kapcsolatba, hanem csak a tükörszférában, a túlvilágon váltak tudatossá, s így az asztrál- és mentáltest felbomlása és az újraszületés folyamata alól egy időre kivonták magukat. Feltétlenül elérkezik azonban a nagy kozmikus tisztulás időszaka, amely feloszlatja az emberiség által a tükörszférában létrehozott eonokat, és így a bennük lakozó lények is kénytelenek felbomlani és visszatérni a dolgok rendes menetéhez.
MÁSOLAT

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Érdekes, hogy az inkák szerint is 2013-tól új korszak kezdődik, ezt egy perui kecsua (az inkák eltűnése után a kecsuák követték őket Peruban) sámán állítja, aki nagyon híres, Willaru Huaytanak hívják. Élményeit sok folyóiratban közzétették már. Azt írják, hogy átélt egy élményt, mikor a Vénusz és a Föld 18.600.000 évvel ezelőtt EGY ASZTRÁLIS RENDSZER volt!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyjából erről szól: "........Amerikai kutatók szerint a földi fajok felemelkedését és hanyatlását részben naprendszerünk a galaxis korongján keresztülhaladó hullámzó mozgásai okozhatják. A Kansas Egyetem kutatói szerint a kozmikus erők vezérlik a földi életet. Elméletüket azzal a ténnyel magyarázzák, mely szerint a csillagok nem fixek az űrben, időnként galaxisokon száguldanak át, vagy olyan kis távolságban tűnnek fel egymás közelében, ami elég egy rövid kozmikus randevúhoz. A Nap például folyamatosan köröz a Tejút középpontja körül, eltávolodva, majd újra megközelítve azt, miközben fel és le mozog a galaktikus síkon. Egy fel-le ciklus 64 millió évet vesz igénybe, ami hasonlít a biodiverzitási ciklushoz."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A maja próféciák szerint az emberben is változások zajlanak majd (pl. megváltozik a tobozmirigy endokrin-termelése is:confused:). Pacal Votan maja király próféciájában a "Telektonon"-ban azt mondja, hogy Hunab K'u (így hívják a Teremtőt) véges végig az univerzumon küldött egy energia fénysugarat (ez úgy hangzik, mintha arról a bizonyos Photon-övről beszélne:rolleyes:). A fénysugár az univerzum Nagy Központi Napjából a mi galaxisunk központi napjához utazik, keresztül az Alcyone-n (a Fiastyúk központi napján), a mi Napunkhoz, és hozzánk. A fénysugár mindent szinkronizáltan fenntart.

"Amikor tested készült erre az életre, szívedbe minden információ általánosan bekódolásra került, aminek használatára szükséged lenne életküldetésed teljesítéséhez. Hallgasd a szívedet."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Pistis Sophiában, a jól ismert gnosztikus értekezésben, számos ilyen értelmetlen mántrá van olyanképpen megjelölve, mely arra mutat, hogy énekelve kell elmondani.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kiszámoló



"Egy, utat nyit a hegy

Kettő, nyerget küld a felhő

Három, lendülsz fecskeszárnyon

Négy, szelek útján mégy

Öt, utat nyit a köd

Hat, bebocsát a Nap

Hét, fényből sző mesét

Nyolc, visszalovagolsz

Kilenc, idesietsz

Tíz, viszel engem is"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Jézust "A Felkent"-nek nevezték /Chrestos/, ez a cím /vagy különleges jelző/ különböztette meg a többi esszénustól.
Az ősi szertartásokban az olajjal való felkenés segítségével mágikusan kiátkozták a démonokat és a test, valamint a lélek bajainak gyógyulását várták tőle.
A felkenést arra is használták, hogy a hívő testét "megpecsételjék" vele, az Istenséghez kössék, akinek védelme alá került. Celsus említi, hogy az Ophitikus gnosztikusok ismertek egy bizonyos fajta megpecsételést, mely az "Atya Fiává" tette az embert, feltéve, hogy az, aki kapta, a szertartás közben a következő szavakat mondta: "Az Élet Fájának fehér kenőcsével kentek föl engem".
/Origenes Contra Celsum VI,27/.
Fülöp apokrif evangéliumában pedig a következő olvasható:
"Az Élet Fája a Paradicsom közepén áll, mint az olajfa, melytől a felkenés olaja /chrisma/ származik, ez a szent kenet a feltámadás forrása".
/Nag Hammadi Kódex II 3, l2l, l5-l9/.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Jó Vili írta 3 hete itt:

Szia, Mindenki! Kellemes húsvéti ünnepet kívánok!

Jó Vili írta 3 hete itt:

Szia, Mindenki! Kellemes húsvéti ünnepet kívánok!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu