Juji: Pistis Sophia 2. fejezet

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

TISZTA SZÍVTUDAT

Yu Világnak Világosságóceánja
a Tiszta Fényű Szeretet

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 238 fő
  • Képek - 4511 db
  • Videók - 870 db
  • Blogbejegyzések - 2008 db
  • Fórumtémák - 26 db
  • Linkek - 18 db

Üdvözlettel,

Apokrif-iratok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pistis Sophia 2. fejezet

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

2. FEJEZET

Midőn pedig a tanítványok együtt ültek az olajfák hegyén, ezt mondták nagy örömmel és lelkesedve egymásnak:

– Áldottak vagyunk mi az emberek között a földön, mivel a Megváltó megjelentette ezt nekünk, s megkaptuk a bőséget (plerómát) és az egész teljesülést. Így beszélgettek, mialatt Jézus távolabb ült tőlük. A hold tizenötödik napján Tübi hónapban történt telihold napján, amikor a nap a pályájára indult, hogy mögötte egy hatalmas világosságerő jött elő, nagyon világos ragyogással, mérhetetlen fényességgel. Mert a Világosságok Világosságából jött elő, és az utolsó misztériumból származott, amelyik a huszonnegyedik belülről kifelé számítva azon misztériumok közül, amelyek az Első Misztérium második terének rendjeiben vannak. És ez a világosságerő lejött Jézusra, és teljesen beborította őt, mialatt ő a tanítványaitól távolabb ült; nagyon ragyogott a mérhetetlen világosságban, mely őrajta volt.

A tanítványok pedig nem látták Jézust az óriási fény miatt, amelyben volt; ez a fény elvakította őket. Csak világosságot láttak, melyből sok fénysugár áradt. A fénysugarak pedig nem voltak egyformák, hanem különböző fajtájúak és tulajdonságúak alulról felfelé, egyik sugár csodásabb, mint a másik… hatalmas, mérhetetlen fényességben. A fény a földtől az égig ért.

Midőn pedig a tanítványok meglátták ezt a világosságot, nagy félelem fogta el őket és izgatottak lettek.

3. FEJEZET

Most aztán, hogy ez a világosságerő lejött Jézusra, fokozatosan teljesen beborította őt. Ekkor Jézus felszállt a magasságba, mialatt egyre fényesebben, mérhetetlenül ragyogott. A tanítványok utána pillantottak, és egyik sem beszélt, amíg ő el nem érte a mennyet; addig mélységesen hallgattak. Ez történt a hold tizenötödik napján, a telihold napján Tübi hónapban.

Azután az történt, hogy Jézus mennybemenetele után három órával a menny minden erői felindultak, s egymás ellen zendültek mindannyian, minden eonjukkal, minden területükkel és rendjükkel együtt. És az egész kozmosz megrendült, mindennel, ami benne él. A világon is minden embert félelem fogott el, mint a tanítványokat, s mind azt gondolták, hogy a földet talán összegöngyölítik, mint valami szőnyeget.

És a menny minden ereje folytatta a felindulást az egész világgal együtt. És mind egymás ellen zendültek Tübi hónap tizenötödik napjának harmadik órájától kezdve a következő nap kilencedik órájáig. És minden angyal és arkangyalaik és a magasságok minden ereje dicsérte a legbelsőbbnek a legbelsőbbjét, hogy az egész világ hallotta a kiáltásukat, szüntelenül, a következő nap kilencedik órájáig.

4. FEJEZET

A tanítványok rettegve ültek együtt, nagyon izgultak és zavarban voltak a bekövetkezett nagy földrengés miatt, sírtak és azt mondták:

– Mi lesz? A Megváltó talán minden helyet lerombol? Mialatt így beszéltek és siránkoztak, a következő nap kilencedik órája körül megnyíltak a mennyek, és látták Jézust leszállni, rendkívül ragyogóan, mérhetetlen világosságban. Mert még jobban ragyogott, mint amikor felszállt a mennyekbe, úgy hogy a rajta lévő világosság emberi szavakkal leírhatatlan volt. A fénysugarak bőségét árasztotta, és ragyogása semmihez sem volt hasonlítható. Világossága nem volt egyforma, hanem sokféle és soktulajdonságú, mialatt egyes sugarak a többieknél csodásabban világítottak. Az egész fény pedig egymásban háromféle; egyik csodásabb, mint a másik...

A második világosság, a középső, csodásabb volt, mint az első, az alsó; a fölöttük lévő harmadik pedig az első kettőt is felülmúlta. Az első fény, az alsó, arra hasonlított, amelyik lejött Jézusra a mennybemenetele előtt; de csak a fényessége hasonlított arra. És a világosság három fajtája különbözően sugárzott, különböző fajtájú volt, és egyik csodásabb, mint a másik.


5. FEJEZET

Amikor a tanítványok ezt látták, nagyon féltek és zavarba jöttek. Midőn pedig Jézus, az irgalmas és szelíd, látta tanítványai nagy izgalmát, így szólt hozzájuk:

– Bízzatok! Én vagyok! Ne féljetek!

6. FEJEZET

Amikor pedig a tanítványok meghallották ezt a beszédet, így szóltak:

– Óh, Uram, ha te vagy, vond magadhoz a fényességedet, hogy kibírhassuk, mert szemeink elvakultak és izgatottak vagyunk; de az egész világ is zavarban van a rajtad lévő nagy világosság miatt.

Ekkor Jézus visszavonta világossága fényességét önmagába. A tanítványok így felbátorodtak, Jézushoz léptek és leborultak előtte, nagy örömmel imádván őt, s így szóltak:

– Mester, hová mentél, milyen feladat volt az, amelyet be kellett töltened, s mindenekelőtt miért történtek ezek az izgalmak és kozmikus megrendülések?

Ekkor így szólt nekik Jézus, az irgalmas:

– Örvendjetek és ujjongjatok ettől az órától kezdve, mert azokhoz a területekhez mentem, ahonnan azelőtt jöttem. Mostantól kezdve nyíltan fogok beszélni veletek az igazságról, annak kezdetétől a teljesüléséig, s nem példabeszédeket mondok, hanem közvetlenül beszélek veletek. Mostantól kezdve nem hallgatok el előletek semmit a magasságok és az igazság helyéről. Mert a Kimondhatatlan és minden misztériumok Első Misztériuma hatalmat adott nekem, hogy beszéljek nektek mindenről a kezdettől a teljesülésig. Halljátok, hogy minden dolgot közöljek veletek:

Amikor távolabb ültem tőletek az olajfák hegyén, elgondolkodtam a megbízáson, küldetésem feladatán, hogy teljesült, és hogy az utolsó misztérium, a huszonnegyedik belülről kifelé (abból a huszonnégyből, mely az Első Misztérium második terében van), még nem küldte el a ruhámat. Felismertem, hogy a megbízás feladata, amelynek érdekében kiküldtek, teljesült, s hogy ez a misztérium még nem küldte el a ruhát, amelyet hátrahagytam őbenne, míg be nem telik az ideje, – ezen elgondolkozva ültem távolabb tőletek az olajfák hegyén.

 

 

 

network.hu

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ennoia (Bárbeló, Első Gondolat, stb.) öt androgün eont teremtett, vagyis tízet, mert minden egyes androgün eon kettőnek számít: egy hím (D) és egy nőnemű (D’) eonból áll.
Bárbeló egy további istenséget is kinyilvánít (ez az előbbi öt eonnal együtt már hat Lény), aki az Atya, Anya és Fiú hasonlatosságára megháromszorozza magát. Ők lesznek a Három Háromszor-hatalmasok. A három teremtmény:
1. Kalyptos (a Rejtett). Ez egyben minden Istenséghez hasonlóan eon és önnemző (nemzetlen).
2. a Kalyptosból létrejövő Protophanes, a tudás, az Isteni Értelem.
3. Protophanes mellett pedig létrejön a harmadik, Autogenész is, az önnemző (nemzetlen), akit a tiszta Fény nemzett, az Anya-Atya. Autogenész androgün, ami annyit jelent, hogy együtt van női társpárjával. Női társpárját Mirothoénak nevezik.
Mirothoét (vagy Mirothét) Autogenésszel azonosítják és az „anya” címet viseli. Még Felfoghatatlan, Érinthetetlen Anyaméhként is nevezik.
Autogenész és Mirothoé négy Eont vagy Fényt teremt. Ezekre négy nagy Angyalként is utalnak az írások. Minden egyes Angyallal vagy inkább Angyalban van három másodlagos eon is, ami így már összesen 12 eont tesz ki. Mind a négy Angyal a létezés egy sajátos szféráját képezi és mindegyik szférában sajátos Személyiségek léteznek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Kimondhatatlan az Abszolút, mert Ő eleve létező, névtelen (akinek neve van, az mind valakinek a teremtménye), örök életű, romolhatatlan, állandó, mindent tudó.
A Kimondhatatlan tehát létrehozta saját hasonlatosságát, egy gondolatot, az Ő Gondolatát (Ennoia). Ez az Első Misztérium, aki androgün (nemtelen), de a Kimondhatatlanhoz képest nőnemű, szintén létrehozott magából egy elkülönített tartományt, és ez két részre osztódott. A felsőbb lett a hímnemű rész, ennek nevei: Előrelátás, Előzetes-tudás vagy Bárbeló. Az alsóbb szinten lévő nőnemű lény neve: Sophia (de Ő még nem Pistis Sophia). Az Első Misztérium vagy Ennoia, mivel a Kimondhatatlanhoz képest nőnemű, ezért Istenanyának nevezik, de fontos tudatosítani, hogy számunkra androgün.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

. A Kimondhatatlan (a Nagy Láthatatlan Lélek, a Megnevezhetetlen Szülő, az Eonok Örök Világossága) három erőt nyilvánít ki: 1. az Atyát, 2. az Anyát (Bárbelót) és 3. a Fiút. Mindegyik nyolcrétű, vagyis oktett.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu